Tercer (curs 18-19)

GRUPS INTERACTIUS 3r
Els grups interactius és la realització de diferents activitats amb diferent tipologia al voltant d’una mateixa temàtica, on cada grup està dinamitzat per un familiar. Són els propis alumnes els que s’ajuden entre ells per arribar a fer la tasca encomanada.
A l’escola Pau Picasso hem realitzat per primera vegada aquesta activitat en la qual l’aprenentatge dels alumnes es veu molt beneficiat. Nens, nenes i familiars han gaudit aprenent. En aquest cas, hem repassat pel control de català.
Tant els procés com els resultats han sigut sorprenents.

LA PIRÀMIDE DE L’ALIMENTACIÓ
Els nens i nenes de tercer hem estat parlant a l’aula sobre el tema del cos i la salut. Així doncs vàrem tractar el tema de l’alimentació. Després d’això, vàrem construir la piràmide de l’alimentació amb etiquetes de productes que portàrem de casa. La podem veure al passadís del cicle mitjà, junt amb altres consells que són necessaris per estar saludable i en forma! Va ser molt divertit!!

MUSEU AGBAR
El passat dia 20 de març, els alumnes de tercer vam anar al museu Agbar. Vam poder visitar el museu, tot i que part estava en obres i després vam realitzar un taller en el que vam observar com funciona el cicle de l’aigua, el relleu que es genera en el paisatge i el deteriorament que causa l’home en el mateix.
Per acabar vàrem fer uns experiments relacionats amb les explicacions prèvies.

CONCERTS DE NADAL”

SORTIDA A L’AUDITORI

Els nens i nenes de tercer, el passat 9 de novembre vam anar a l’Auditori de Barcelona. Ens va encantar el concert “Banda Ampla” protagonitzat per la Banda Municipal de Barcelona.

 

DECORACIÓ PASSADÍS (Tardor i Castanyada)

Amb motiu de la tardor i la festa de la castanyada, els alumnes del cicle mitjà hem elaborat unes fulles de cartolina amb diferents colors per tal de decorar el passadís. Han quedat molt boniques!!

Tot seguit hem aprofitat alguna sessió de plàstica per elaborar les nostres pròpies paperines per ficar les castanyes el dia de la castanyada. Mmmm…. estaven boníssimes!

Ah i com no… a la tarda sessió de cinema “El retorno de las brujas” de Disney.

Aquí teniu un petit recull.

SESSIÓ DE FILMETS

Com cada any els nens i nenes de 3r  han gaudit d’un matí de filmets del BADALONA FILM FESTIVAL, que està en la seva 44a edició.

És un festival internacional i llavors les pel·lícules eren subtitulades.

www.festivalfilmets.cat

Han vist: St Elliot, Golden oldies, Burn out, Piston, Time traveller, Scramble, Beyond, The adventures of Indiana Jones, Dreamland, Booklyn breeze and  Hors piste.

En acabar han  hagut de fer una valoració de les pel·lícules que més els han agradat doncs participen a un concurs.

 

LA MASCOTA DE 3r “A”

A la classe de 3r A tenim una mascota. És una tortuga de sorra de només 4 mesos que pesa 40 grams i mesura 7cm, es diu Agustina.
Com va sorgir la idea?
A la Jennifer li agraden molt els animals i tenia la tortuga a casa. Després de parlar amb direcció i de preguntar als alumnes si algú tenia al·lèrgia a les tortugues, va pensar que si la portava a la classe seria un gran projecte, ja que gràcies a l’Agustina podem aprendre moltes coses com per exemple: com cuidar un animal, ser responsables, inclús podem treballar les matemàtiques (fent us de gràfiques mirant el pes de la tortuga cada mes) i les multiplicacions (mirant el nombre d’ungles que té a cada extremitat i després multiplicant-les pel numero de potes que té la tortuga), entre d’altres coses.
Cada setmana hi haurà un encarregat per cuidar l’Agustina. A final de setmana cada alumne té un punt de llibre amb el títol “Com ens hem portat aquesta setmana?” i segons els resultats serà o no l’encarregat de cuidar-la. Quan comenci el nou trimestre tindrem un nou punt de llibre i el comptador es posarà a zero.
A continuació podeu llegir el text on es presenta l’Agustina.

Hola classe dels lleons!
Em dic Agustina i sóc una Tortuga Russa de sorra. Com bé sabeu sóc un rèptil.
Vaig néixer el passat mes de Juliol d’aquest any 2018 així que només tinc 3 mesos de vida. Fins el dia d’avui vivia amb la Jennifer però ella que us estima molt ha decidit que sigui la mascota de la classe de 3rA així que estaré amb vosaltres tot el curs.
Us explico una mica que m’agrada menjar:
M’agraden molt les verdures com l’enciam, el cogombre, el carbassó, la pastanaga, l’escarola i també m’agrada el pinso per a tortugues ja que porta calci i el necessito pels meus ossos ja que com sabeu tinc esquelet i per tant sóc un animal vertebrat.
M’agrada caminar per la sorra i el silenci així que si voleu que sigui feliç heu d’intentar no cridar massa perquè m’espanto i em puc posar malalta.
Cada setmana hi haurà un encarregat per cuidar-me i la feina que haurà de fer serà:
Canviar-me l’aigua cada dia perquè quan tingui set pugui beure aigua fresca i neta i posar-me de menjar verdures i 3 boles de pinço que haurem de mullar abans fins que s’inflin una miqueta.
Al ser tant petita no hivernaré perquè necessito menjar molt per créixer i fer-me forta per poder passar un bon estiu, per tant, em veureu cada dia caminar per casa.
La llumeta que tinc posada son rajos UVB, els mateixos rajos que ens envia el nostre sol i com sóc tant petita necessito tenir aquesta llumeta moltes hores encesa per poder créixer i estar calenta.
Quan son les quatre de la tarda veureu que m’amago a casa meva per dormir, així que quan sortiu de classe a la tarda si no em veieu no em desperteu!!!
I el més important, no m’agafeu perquè sóc molt petita i la meva closca és molt dèbil i si caic al terra puc morir.
Per últim us he de dir que tinc una vista molt bona així que durant el curs us aniré coneixent les cares a tots i sabre qui sou. Tracteu-me amb molt d’amor si us plau.
Estic molt contenta d’estar al Pau Picasso!

Agustina