Curs 2015-2016

TITELLES I ESCENARIS

Els alumnes de 3r han creat personatges, han fet la seva descripció i han elaborat el guió d’una història.  Posteriorment han creat els escenaris i els personatges de la seva història de manera lliure amb materials molt diversos. Mireu-la, han fet una feina preciosa !!!!

[youtube width=”640″ height=”480″]https://www.youtube.com/watch?v=KUAQ_8Zvxnk[/youtube]

TREBALLEM L’HORT (3r)

Des de fa uns mesos els alumnes de 3r hem reiniciat la feina que fa anys es feia a l’escola amb el treball a l’hort.

Els i les alumnes hem conegut les eines i estris més característics per treballar l’hort. Hem preparat la terra, hem plantat llavors, hem seguit l’evolució i creixement d’allò plantat… I aviat podrem recollir les verdures i fruits que el nostre hort ens ha donat.

És una feina super interessant  i divertida…, i aquí podeu veure unes imatges de tota aquesta feina que hem fet !!!

[youtube width=”640″ height=”480″]https://www.youtube.com/watch?v=Bba-3Eu9_O4[/youtube]

I, finalment, hem pogut fer la collita del nostre hort ! Que bé!!!

[youtube width=”640″ height=”480″]https://www.youtube.com/watch?v=c2dHb5h-8Vw[/youtube]

PLÀSTICA AL C.M

Els alumnes de cicle mitjà són uns artistes. Aquí teniu una mostra de les feines que treballen totes les setmanes: a quart van tintar sal amb guix i van fer un “porta ciris” que se’n va dur a casa; a tercer van dibuixar la seva escena de l’auca de Sant Jordi.

EXPOSICIONES ORALES DE CASTELLANO EN 4º

Para trabajar la expresión oral el alumnado de 4º ha realizado, durante el segundo trimestre, exposiciones orales de temática libre. Éstas han sido expuestas acompañadas de presentaciones informáticas, maquetas y vídeos, que después hemos valorado de manera común entre todos los compañeros y compañeras.

TALLER D’ALIMENTACIÓ 4t

El passat 21 de març els i les alumnes de quart van participar al taller d’alimentació que es va portar a terme al centre cívic “La Colina”. Vam descobrir la importància de portar una alimentació equilibrada; amb una aportació adequada de hidrats, proteïnes i greixos al llarg de tot el dia. També vam fer fitxes i jocs amb una pantalla interactiva… Va ser molt divertit i interessant !!!

PROJECTE I MANUALITATS A 4t A

Els i les alumnes de 4t han fet molta feina durant aquest segon trimestre.
Van cercar informació sobre la prehistòria per a l’elaboració del seu projecte i després van elaborar murals amb tota la informació. També s’ho van passar d’allò més bé fent les seves màscares.

SORTIDA AL MUSEU DE LES AIGÜES 3r

Els alumnes de 3r vam visitar el Museu de les aigües de Cornellà. Vam realitzar un taller on havíem d’analitzar una substància X a partir de diferents hipòtesis plantejades, i sempre comparant-la amb l’aigua per conèixer si tenien les mateixes característiques de : flotabilitat, densitat…
No us explicarem el resultat per si algun dia la voleu analitzar vosaltres!!!
També vam visitar el museu a partir d’unes pistes que ens va deixar el senyor Cornelli, pensem que era un treballador,de la fàbrica que existia anteriorment.

PROJECTE “PIRATA” DE 3r

Els alumnes de tercer han fet un projecte preciós sobre els pirates, els mars i els oceans. Han investigat, han cercat informació, s’han aprés l’himne pirata, han fet murals i manualitats sobre el món de la pirateria, han fet un mapamundi gegant on apareixen els oceans i mars que han estudiat (Mediterrània i mar Carib), han pintat objectes i personatges pirates amb el programa Paint, etc.
US ATREVIU A ENTRAR EN EL MÓN PIRATA DELS ALUMNES DE TERCER?

CONCERTS DE NADAL DEL CICLE MITJÀ

Els alumnes de 3r i 4t han fet unes actuacions meravelloses… Aquí teniu una mostra de les seves cançons i poemes que tan bé han interpretat!!!

3r

4t

SORTIDA AL MUSEU DE LES AIGÜES (CORNELLÀ) 4t

El passat 15 de desembre els alumnes de quart vam fer una sortida molt interessant i educativa al Museu Agbar de les Aigües.
Allà vam fer de científics, investigant una mostra líquida d’aspecte estrany; vam veure les seves propietats, densitat, etc i vam fer diverses hipòtesis que després vam comprovar. Després vam observar l’edifici i les màquines imponents de la Central Cornellà; vam aprendre com funcionaven gràcies a les notes antigues dins d’una maleta de l’avi Corneli…
Aquí teniu el vídeo d’aquesta sortida que tant ens ha agradat!!!!

SORTIDA AL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

El passat 5 d’octubre els alumnes de tercer i quart de l’escola Pau Picasso vam visitar el museu paperer que es troba a la població de Capellades.
Vam aprendre com, amb l’ajuda de rodes mogudes per l’aigua d’un aqüífer, es movien les màquines que podien elaborar paper mitjançant trossos de roba: es triturava, mullava, es feia una pasta, s’eixugava, aixafava, es perfilava l’acabament del paper i finalment s’empaquetava després d’un difícil procés de fabricació.
Aquí podeu veure el vídeo d’aquesta sortida que tan ens va agradar…

I, posteriorment, unes alumnes de 4tA han exposat davant dels seus companys i companyes tot allò que van aprendre en aquesta sortida.
Ho han fet magníficament!!!