Colònies a Mas Portal

 

La casa Mas Portal

El dia 17 de maig vam anar de colònies a Mas Portal.

Ara us direm els diferents espais:

El menjador no era molt gran ni molt petit. Les habitacions eren molt petites, totes tenien lavabo. El camp de futbol era un tros de gespa i un tros de sorra, era bastant gran. El camp de bàsquet era normalet com gairebé tots. El porxo era gran i allà vam fer la discoteca, era molt guai!!!!!! i al costat del porxo feien ponts, també era molt guai. El bosc era molt gran i amb molta vegetació, era molt guai.

Espais

L’espai estava molt bé i era molt gran, hi havia un camp de futbol i de bàsquet. Havia una tirolina bastant gran i havien uns ponts. Ens vam muntar i ens van ensenyar a posar-nos l’arnès. Era molt divertit.

També hi havia un porxo que és on vam fer la discoteca. Ai! que això no és dels espais! Continuem… Bé on ens havíem quedat? Bé, no ens en recordem. L’espai de joc era molt gran, creiem que ja està, us hem explicat com eren els espais de la casa.

Univers de paraules

L’univers de paraules era un ”pasa palabra”. Et feien una pregunta i si te la sabies la responies però si no te la sabies deies ”pasa la cabra”. Et feien preguntes sobre l’espai i altres temes. Ara us direm algunes preguntes que ens van fer. Amb la lletra Gens van preguntar: qui va descobrir els anells de Saturn? Galileu Galilei. Amb la lletra T ens van preguntar: ésser viu que viu a la terra? Terrícola. I també: ésser fantàstic que viu a la neu? Amb la lletra Y : Yety. I per últim perquè no te les direm totes: de quin gas esta compost el sol? Amb la lletra H : heli. I després ens vam canviar els bols amb les lletres de l’abecedari que quedaven i l’equip 1 ens va donar el bol a l’equip 2, i l’equip 2 li va donar a l’equip 1 i les preguntes que ningú sabia les va respondre la mestra i ja us hem dit el que vam fer.

SIM-080437916060210430_0001

EL JOC

D´ORIENTACIÓ

Un dia a les colònies, ens van preparar una activitat que es jugava així.

Ens van fer triar uns noms de grups.

Fèiem servir una brúixola.

I començàvem a un punt zero. Ens van donar un paper per omplir.

I en el paper posava el següent: Les passes que necessitàvem per arribar al lloc que volíem i els graus que marcaven la direcció en la que ens havíem de moure.

Ens vam canviar els papers per corregir els altres grups.

Després els hi van donar als grups corresponents per veure si ho havien

corregit bé.

SIM-080437916060210430_0002

Busquem

a l’Igor

Va ser el joc de nit del primer dia. El primer que ens van comunicar va ser que en Marc, un monitor de Mas Portal, s’havia posat malalt. Però encara hi havia una altra mala notícia: que l’Igor, un extraterrestre que havien acollit allà s’havia perdut tot fent meditació.

Ens van dir que l’havíem de buscar i quan el trobéssim

apagar les llanternes, seure i fer silenci.

Quan tots ens vam trobar ens vam esperar una estona,fins que van tocar el xiulet i ens vam tornar a reunir. Per nosaltres l’experiència va ser mot divertida. Però pot ser que per uns altres no tant.

Així es va acabar el joc de nit,trobant l’Igor.

SIM-080437916060210430_0003

MITES I

CONSTEL· LACIONS

VAM CAMINAR DESDE LA CASA DE COLÒNIES FINS A UNA CASETA TARONJA. ALLÀ ENS VAN EXPLICAR QUE HAVIEM DE FER: LLEGIR-NOS LA HISTÒRIA D’UNA CONSTEL·LACIÓ, HAVIEM DE DIBUIXAR ELS PERSONATGES I RETALLAR-LOS. DESPRÉS AMB ELS DIBUIXOS VAM FER UNA OBRA DE TEATRE, AMB UNA TELA I ELS LLUMS APAGATS I LES FINESTRES I LES PERSIANES BAIXADES, NOMÉS ERA EL LLUM DE LA LLANTERNA ,VAM FICAR ELS DIBUIXOS DARRERA LA TELA I VAM FER L’OBRA. UN GRUP VA FER

LA HISTÒRIA D’HÉRCULES UN ALTRE GRUP VA FER ANDRÒMEDA .

NO ÉS L’ACIVITAT QUE MÉS ENS VA AGRADAR.

A ALGUNS NO ELS VA AGRADAR GAIRE.

ESCALADA

I

TIROLINA

L’activitat és feia a l’aire lliure.

Estava al costat del camp de futbol i de basquet i també estava al costat de ponts.

L’activitat es va fer quasi tots els dies, ja que anaven passant tots els grups, T’ensenyaven com posar l’arnés i el casc i com havies de baixar per la tirolina. Es feia un per un.

Un monitor estava dalt d’una plataforma un altre monitor ens ficava la corda a l’arnés i després nosaltres escalàvem fins la plataforma ens ficava a una cadira i ens ficava les coses de seguretat.

Un monitor ens feia molta gràcia, ens deia : “gracias por confiar en tiroli tirola que a veces va i a veces no va”. Mentre ens lligava ens deia això i ens tirava. Baixàvem per la tirolina i al final hi havia dos nens amb una capsa gran de fusta i quan arribàvem allà aquelles dos persones la portaven per ajudar a la persona que estava a la tirolina. Quan tothom ho havia fet recollíem i anàvem a dinar o a l’activitat següent. Ens va agradar força, a alguns més i alguns menys. Peró en general vam gaudir molt.

COU

El Dimecres 18 vam anar al COU centre d’observació de l’univers.

A la nit ens van donar el sopar amb pícnic i vam fer un camí molt llarg fins al C.O.U. (mitja hora caminant). Quan vam arribar vam sopar: un “bocata”, una poma o pera. Vam acabar de sopar i vam entrar.

Ens van dividir en dos grups. Un grup primer va mirar una pel·lícula on explicava totes les coses de tots els planetes del Sistema Solar: Mercuri,Venus,Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú, Plutó.

Després van obrir la cúpula i ens van ensenyar la lluna i on estava Júpiter.

Després vam sortir a fora i amb un telescopi petit

(però d’alta potència) Vam veure tres llunes de Júpiter.

Amb un làser ens van ensenyar Mart i Saturn,vam entrar en una altra cúpula mes petita on hi havia un altre telescopi més gran on ens van ensenyar la lluna.

L’altre grup va fer el mateix però a l’inrevés.

Ponts

A la casa de colònies, hi havia unes escales que baixaven al porxo, a l’esquerra hi havia uns arbres on estaven situats els ponts. L’activitat la vam fer durant tots els dies. Entre dos arbres hi havia una cinta de color taronja que només podien passar els que portaven casc i talabard. Abans de pujar els ponts havies de practicar a una cinta amb els mosquetons i quan acabàvem li dèiem el monitor/a si podíem pujar per començar. Ens van numerar

per números de l’u al setze i ens anaven cridant per números. Després ens van posar el talabar i el casc per anar a la tirolina i arribar en els ponts.

Desprès de la tirolina arribàvem a dos cordes una més alta que l’altre ens agafàvem de la més alta i l’altre posàvem els peus, després hi havia una corda per posar els peus i cordes penjants per agafar-nos, més endavant hi havia una xarxa per passar d’arbre a arbre quant ja havíem passat hi havia uns troncs penjats d’unes cordes hi havies de passar (és movien molt). Després teníem la tirolina per acabar.

col1 col2 col3 col4 col5 col6 col7col1 col0 col31

col9 col10 col11

Podeu veure un reportatge fotogràfic a la galeria d’imatges de la pàgina web de l’escola www.escolabarrufet.cat

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *