L’ESPORT BLANC. ESQUÍ NÒRDIC.

Us presentem alguns dels textos que l’alumnat del cicle mitjà ha fet sobre les jornades d’esquí de fons. També ho acompanyem amb algunes fotografies.

Un dia abans de ser petits esquiadors tots estàvem molt nerviosos i quan vam anar a dormir encara més.

Els dimarts 17 de febrer vam anar a esquiar a Lles de Cerdanya. Havíem d’estar a la plaça de Sants a les 8 i 20 i marxàvem a les 8:30 h. Eren tres hores d’autocar. Anàvem a fer esquí de fons i vam esquiar molt. Els esquís eren més llargs que nosaltres i també ens van ensenyar com es posaven i es treien.

El primer dia va ser una mica regular perquè l’autocar donava moltes voltes.

Alguns nens i nenes es van marejar.

Quan vam arribar vam esmorzar a la neu i després vam anar a vestir-nos amb les sabates d’esquí i els esquís. Ens van ensenyar com es posaven els esquís i les sabates.

Primer vam anar per una pista verda.

El monitor es deia Nacho. Després vam anar a una baixada. Ens van ensenyar que era la cunya, que era per frenar. També ens va ensenyar molts exercicis diferents: a anar a un costat i a l’altre, a anar amb un esquí. Alguns vam caure.

Quan ja sabíem una mica vam baixar per una pista blava i … em va encantar.

Després vam anar a dinar, jugar i vam marxar.

A la tornada vaig dormir una miqueta, però no gaire perquè alguns nens i nenes estaven cantant.

Ell 24 de febrer vam anar per segon dia a esquiar. En el trajecte vam passar per un túnel molt llarg i quan vam sortir estava nevant i no va parar en tot el dia.

Quan vam arribar ens vam posar dins d’un bar a esmorzar.

Vam canviar de monitor es deia Pep. Vam anar a fer una excursió per la neu, vam pujar i baixar. Vam fer jocs. El meu grup érem 8 tots de tercer, però el segon dia van faltar alguns nens i nenes perquè estaven malalts i van venir alguns companys de 4t que el primer dia no havien vingut perquè estaven malalts.

El segon dia va ser una mica cansat perquè vam fer uns 5 quilòmetres però va ser molt xulo perquè va estar nevant i tot el paisatge era blanc.

El segon dia el meu grup va pujar molt a dalt, a més estava nevant moltíssim. Vam baixar per una pista vermella i vam fer 5 o 6 quilòmetres esquiant.

Vam fer una volta molt gran uns 10 quilòmetres, quan vam arribar ja estaven dinant. Vaig dinar molt ràpid i vam marxar.

Vam dinar i vam marxar amb l’autocar. Els pares ens esperaven la plaça de Sants.

L’esquí de fons

El dimarts 24 de febrer de 2015 vam anar a fer esquí de fons. La durada ha sigut d’unes tres hores, molt de temps, però ha valgut la pena. La carretera tenia moltes corbes i moltes nenes i nens han vomitat però s’han recuperat i hi havia molta neu. El paisatge ha sigut molt bonic, és el que més m’ha agradat. I hem jugat a tirar-nos boles de neu. La pel·lícula de l’autocar no em va agradar gens, la de “Grease”, la de “Harry Potter” hem va agradar molt.

L’arribada. Quan vam sortir de l’autocar vaig sentir fred i em vaig emocionar molt. L’esmorzar em va agradar molt, tenia un entrepà. El meu monitor era una monitora, ens va ensenyar molt bé i va ser molt clara. Les nostres primeres passes han sigut caminar amb els esquís sense els pals, després hem practicat amb els pals baixades i també frenada.

El dinar em va agradar moltíssim, truita de patates.

L’arribada a casa ha sigut una mica trista perquè volia quedar-me una mica més però a la vegada em vaig posar content de veure a la meva mare.

L’esquí de fons

Dimarts 24 de febrer vam anara a esquiar. Durant el viatge vam veure la pel·lícula de “Grease”, i vam poder gaudir del paisatge nevat, durant aproximadament tres hores. Encara que em vaig marejar perquè hi havien moltes corbes.

Quan vam arribar vam esmorzar i després vam agafar l’equipatge d’esquí, ens van dir els grups i a practicar!

Quan ja sabíem una mica més vam fer una petita excursió, quan vam acabar, vam dinar i després a l’autocar vam veure Harry Potter fins a Barcelona.

L’esquí de fons

El primer dia tenia por, però el segon dia em vaig acostumar. Sobretot en el viatge per que per mi era molt llarg i també cansat. Jo m’avorria, però em compensava per que estava pensant en la neu. En fer boles de neu i llençar-les a la gent. Menjar-me el meu entrepà que m’agradava molt. M’agrada esquiar però és difícil.

Esquí de fons

El dia 24 de febrer vam anar a esquiar. Jo estava molt nerviós, quan vaig pujar a l’autocar em van dir que eren tres hores i em vaig espantar. Però no va ser res. Mirava el paisatge nevat. Estava nevant. Em va agradar molt la idea de portar pel·lícules.

Vam arribar, i vam esmorzar ràpid. Després amb els nostres monitors vam anar a agafar els esquís i les botes. Les botes eren com les de trekking però amb una cosa al davant, com un clic. Em va costar posar-me els esquís, però quan ja ho teníem, vam fer una volta. Em queia però després ja vaig anar bé. A la classe vam fer rutes i em va agradar moltíssim. Em vaig caure molts cops, però li posava ganes i ja està.

L’esquí de fons

(…) Quan vam començar a fer les primeres passes amb els esquís em vaig sentir molt raro. Però després de mica en mica em vaig anar acostumant. El paisatge era molt bonic sobretot el segon dia. La monitora era molt simpàtica i la classe era molt divertida.

L’esquí de fons

(…) Vam sortir a fora i el primer de tot que ens van ensenyar són les parts dels esquís. Després ens van ensenyar a posar-nos els esquís i finalment ens van ensenyar a esquiar. Les primeres passes: fer escaleta, saltar, fer cunya….El segon dia vam fer una miniexcursió i es notava molt que havíem millorat des del primer dia.DSC_0444

DSC_0449

DSC_0447b

DSC_0449b DSC_0448b

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *