Els alumnes de 6è inicien una nova xarxa d’aula…

LA NUTRICIÓ HUMANA

A partir de tres preguntes …

Quantes classes d’aliments hi ha?

De quines substàncies estan formats els aliments?

Què és una caloria?

Aprendrem a …

  • Saber interpretar la piràmide nutricional
  • Conèixer amb quina freqüència hem de menjar cada tipus d’aliment.
  • Reflexionar sobre la importancia d’alimentar-se de manera saludable.
  • Saber diferenciar entre nutrició i alimentació.

 

Compartim experiències

Avui hem fet un taller de reflexió, hem parlat de la gent gran i ens hem plantejat preguntes com: què vol dir tercera edat?, tenen coses a dir-nos?, podem aprendre’n d’ells?, què és l’edatisme?, què farem nosaltres quan siguem grans, jugarem al Dominó o mirarem l’Instagram?,…

Desprès hem anat a visitar els habitatges per a la Gent Gran del barri i hem compartit una estona amb ells, ens explicat com viuen ara, com eren de petits, què els agrada fer,… i nosaltres també els hem explicat el que volem ser de grans, com veiem les coses ara, quins problemes tenim, etc.

Ens ho hem passat d’allò més bé i hem passat una gran estona amb ells i elles, però sobretot tenim moltes ganes de tornar-los a veure, oi que sí?

Aquí teniu el recull de fotografies que hem fet avui:

Ja tenim el tríptic quasi enllestit…

Per acabar la xarxa d’aula ens ha arribat aquest correu electrònic de l’oficina de turisme de Cabrera de Mar:

Per: classe de 6è de l’Escola Miralletes

De: Oficina de Turisme de Cabrera de Mar

L’oficina de turisme de Cabrera de Mar agraeix per endavant les mostres de col·laboració en l’elaboració dels tríptics sobre el Castell de Burriac. Tanmateix volem comunicar-vos que per tal de fer la tria dels guanyadors serà necessari que primer passin un test individual. Aquest inclourà tota una sèrie de preguntes relacionades amb la informació que heu anat cercant. La prova es durà a terme el dilluns 15 d’octubre de 10 a 11 hores.

Per tal de poder trobar més informació sobre el Castell de Burriac aquí teniu un enllaç molt interessant!

http://www.cabrerademarpatrimoni.cat/mb_01.html

Els múltiples i els divisors!

Avui hem començat la primera Xarxa d’aula i ho hem fet referent a la primera sortida, el Castell de Burriac. 

 

 

El dia 11 d’octubre la comunitat de grans veniu d’excursió al Castell de Burriac. La classe de 6è ha estat seleccionada per ser guies turístics de la zona, des de l’oficina de turisme us demanem un tríptic informatiu per tal de donar a conèixer tots els detalls del punt turístic on vindreu aviat, el Castell de Burriac!

Per elaborar aquest tríptic hem començat pensant el que sabem del Castell de Burriac (on pot estar, a quina època podia haver estat construït, com es va, …) i després ens hem fet un munt de preguntes què volem saber i que ens seran útils per construir aquest tríptic tot pensant on podem trobar totes aquestes respostes. Aquí teniu tres enllaços amb informació interessant!

http://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/un-castell-construit-amb-les-eines-i-les-tecniques-de-ledat-mitjana/video/5663958/

https://es.educaplay.com/es/recursoseducativos/655720/parts_d_un_castell_medieval.htm

http://www.edu365.cat/primaria/muds/socials/viurealscastells/index.htm

____________________________________________octubre 2018

Els nois i noies de sisè estan preparats per embarcar a l’avió del sisè curs! Així doncs… SOM-HI!!!

Avui és un dia molt especial, avui comença el camí d’un nou curs, d’un nou any ple de reptes i aventures que viurem tots junts. Jo sóc la Mireia, la pilot de l’avió i la vostra companya d’aventures. Tinc moltes ganes de conèixer-vos a cada un de vosaltres i de començar aquest nou curs!

Durant aquest curs viurem moltes coses junts: investigarem coses súper interessants, somiarem en tot allò que volem aconseguir, ens esforçarem per poder-ho aconseguir, ens ajudarem quan algú de nosaltres ho necessiti, celebrarem tot allò que aconseguim, ens cuidarem i ens estimarem, però sobretot, ens ho passarem bé mentre aprenem junts.

Si ets aquí, és perquè tens moltes coses per aportar, així que, si estàs preparat, només has de pujar en aquest avió, cordar-te el cinturó i a volar cap a les aventures d’aquest sisè!

__________________________________________Setembre 2018

benvinguts_al_nou_curs_escolar