els colors del dia

 

Els alumnes de primer d’ESO han estat experimentant amb fotografies del seu paisatge quotidià a diferents hores del dia. Han pogut comprovar que les coses no tenen un color sinó que aquest depèn de la llum que reflecteixen els objectes.

yinca shonibare

yinka_shonibare2-1

Aquests dies exposa el seu treball a la Sala Alcalá de Madrid, i això ens permet descobrir –pels que no el coneixien– un artista compromès amb la política, la societat i la cultura del seu temps, que parla de la bellesa, de l’oci, de l’artifici i el decorat de l’art contemporani.

En aquest video del canal Art21 podeu saber més coses sobre aquest artista

Aquí podeu consultar una entrevis ta que li van fer al diari El País.

heroïnes

Es tracta d’una preciosa exposició al Museu Thyssen i a la Fudació Caixa Madrid.

juliafullerton-batten2008 

Aquesta és la presentació:

La historia del arte occidental abunda en imágenes de mujeres seductoras, complacientes, sumisas, vencidas, esclavizadas. Pero el objeto de nuestra exposición son las figuras de mujeres fuertes: activas, independientes, desafiantes, inspiradas, creadoras, dominadoras, triunfantes. O bien, para usar una palabra clave de la agenda feminista en las últimas décadas: esta exposición se interesa por aquellas imágenes que pueden ser fuentes de “empoderamiento” (empowerment) para las propias mujeres.
Resulta molt interessant el recorregut temàtic que es proposa: les visions alternatives de la dona a diferents èpoques històriques fins la nostra contemporaneïtat. Molt recomanable!

el punt configura

Aquest és un treball molt realitzat a les aules de plàstica, ja que el punt és  l’element més petit que podem dibuixar. Els pintors impressionistes el van utilitzar molt i també les primeres fotografies i els antics diaris ens mostreven les imatges a través de punts. A la Jonquera no l’haviem realitzat mai aquest treball ja que el trobavem feixug. Aquest curs però ens hem decidit a fer-ho tot buscant el nostre animal mític, el nostre totem, tal i com ho feien les cultures antigues. Heu obtingut bons resultats noies i nois de primer!