Mobile History Map 2017

MHM_2017L’objectiu del concurs “mSchools Student Awards – Mobile History Map” és fomentar el treball col·laboratiu de l’alumnat dels centres participants a la plataforma Mobile History Map, mitjançant el desenvolupament de continguts d’interès i premiar-ne les aportacions més reeixides.

Qui pot participar?

El Concurs està obert als docents i alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de Catalunya que estiguin donats d’alta a la plataforma Mobile History Map promoguda en el marc del programa mSchools.

Categories i subcategories

S’estableixen 2 categories de projectes:

  • Modalitat A: “El Lloc dels Fets” en format “Joc de preguntes”.
    En el marc del curs escolar 2016-17 el programa mSchools ha posat en marxa un repte en la iniciativa Mobile History Map anomenat “El Lloc dels Fets”, basat en un nou programa que s’emetrà per TV3 a partir de la primavera de 2017. Aquest programa descobrirà als espectadors fets històrics singulars ocorreguts a llocs concrets de Catalunya. En aquesta primera temporada, el programa oferirà 13 capítols vinculats a 13 llocs de Catalunya que representen fets, èpoques i temàtiques ben diverses. Trobareu més informació de cada capítol en aquest document.
  • Modalitat B: Oberta amb aportacions als escenaris Elements patrimonials emblemàtics i La Catalunya del segle XX.
    La finalitat de l’escenari Elements patrimonials emblemàtics és fomentar la georeferenciació d’elements patrimonials emblemàtics de Catalunya per part dels centres docents, mitjançant les tecnologies digitals i el programari específic d’aquest projecte. L’escenari La Catalunya del segle XX – Records i vivències d’un temps passat, te com objectiu que els alumnes recuperin i recullin documents gràfics i orals del seu entorn proper per mostrar com eren els llocs, persones, històries, costums, oficis, eines, estils de vida, el lleure, la cultura, els jocs, etc. al segle passat.

Per a cada modalitat s’estableixen 2 categories corresponents als nivells educatius:

  • Categoria Primària
  • Categoria Secundària

Com participar-hi?

La inscripció al Concurs es formalitzarà a través del docent participant del centre mitjançant el formulari d’inscripció enllaçat a la plataforma Mobile History Map que es publicarà en el moment en que s’obri el període d’inscripció.

La inscripció restarà oberta de l’18 d’abril al 14 de maig del 2017 a les 12:00.

Durant el període contemplat des de la publicació d’aquestes bases fins a la finalització del període d’inscripció, els docents podran anar creant i penjant els continguts segons les condicions esmentades en els bases per a cada categoria.

A les bases de la convocatòria s’especifiquen les característiques que hauran de tenir els continguts presentats d’acord a la categoria a la que es presenten.

Premis

D’entre totes els continguts inscrits i validats pel professor, el Jurat els valorarà i en seleccionarà:

  • Modalitat A “El lloc dels Fets” els següents jocs de preguntes:
    • Tres (3) finalistes per a primària
    • Tres (3) finalistes per a secundària
    • Addicionalment, el Jurat seleccionarà d’entre els participants en aquesta categoria per a rebre una menció especial al “Nou Lloc dels Fets” més singular:
      • un (1) guanyador de primària
      • un (1) guanyador de secundària
  • Modalitat B aportacions als escenaris “Elements patrimonials emblemàtics” i “La Catalunya del segle XX”:
    • Un (1) guanyador per a primària
    • Un (1) guanyador per a secundària.

El Departament d’Ensenyament comunicarà la decisió adoptada sobre els Jocs de preguntes i aportacions finalistes i guanyadores als centres corresponents. Els centres rebran la notificació, juntament amb les instruccions que hauran de seguir per tal d’assistir a la jornada de lliurament de premis, mitjançant un correu electrònic enviat a l’adreça indicada en el formulari d’inscripció.

Bases

Podeu consultar les bases per a saber els detalls del concurs

Informació addicional

A l’opció de Tutorials i propostes didàctiques d’aquest mateix blog, podreu trobar vídeo tutorials i documentació sobre els fulls d’estil de cada format de presentació de la informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *