Category Archives: Curiositats

Registres de l’11 al 15 d’abril de 2011

Aquests són els registres meteorològics de la setmana del 11 al 15

d’abril de 2011.

Dia Dia Dia Dia Dia
11 12 13 14 15
Temperatura màxima °C 31’5 28 26’5 20’5 28’5
Temperatura mínima °C 12 12 13 11’5 9
Precipitació mm 0 0 0 0 0
Pressió atmosfèrica hPa 1012 1014 1014 1011 1007
Humitat %
Xafogor
Velocitat del vent (km/h) 1 2 0 0 0
Direcció del vent NE NE NE. NE SE
Cel serè X X X
Cel poc ennuvolat
Cel mig ennuvolat
Cel molt ennuvolat
Cel totalment tapat x
Tipus de núvols X X NS CS X
Altres comentaris:

Codis dels núvols

Núvols alts
Ci.- Cirrus
Núvols baixos
Es.-Estrats
Ns.-Nimbustrats
Núvols mitgencs
Ac.- Altocúmuls
Sc.-Estratocúmuls
Cc.-Cirrocúmuls
Cs.-Cirrostrats
Desenvolupament vertical
Cu.- Cúmuls
Cb.- Cumulonimbus

Amplitud tèrmica a Esterri

grafica_esterri

 

 

 

 

 

 

Els nois i noies de les Classes del Bruixot i del Vampir hem anat a Esterri d’Àneu, Pallars Sobirà , la setmana del 26 al 30 d’octubre. Durant la setmana hem pogut conèixer el fenòmen de l’amplitud tèrmica tal com mostra el gràfic de temperatures de la setmana que va recollir l’observatori del Camp d’Aprenentatge. La diferència més gran es va observar el dimarts 27 d’octubre. Al matí la temperatura era de 0’8ºC i al migdia de 22’5ºC. En total gairebé 22 ºC de diferència!

Filmacions de llamps i llampecs

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/SokzhzXyqcw” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]Un web americà recull diverses filmacions de llamps i llampecs. Ho han recollit amb una càmera especial i a velocitat lenta. És espectacular.El web es diu Research, lightning, investigation & analysis. És molt impressionant.

La notícia apareixia avui al diari de Vilaweb

“Una web exposa fotografies de llamps que l’ull humà no capta”

 En un dia de tempesta podem contemplar llamps summament espectaculars. Ara, l’ull humà no és pas capaç de copsar totes les descàrregues elèctriques que en una tempesta poden succeir-se. Gràcies a les càmeres d’alta velocitat, s’ha descobert una estructura del llamp fins ara desconeguda. Una pàgina ofereix enregistraments de llamps fets amb aquesta mena de càmeres, i podem adonar-nos que un llamp no és una sola descàrrega, sinó que són moltes.Totes les descàrregues d’un llamp tenen per fi d’arribar a la superfície, però solament una ho aconseguirà. En el moment que aquesta, la més potent, es precipita a terra, les altres desapareixen, absorbides per la gran massa d’energia que necessita la descàrrega principal per arribar-hi. A més dels vídeos la web també ofereix una galeria fotogràfica d’aquest fenomen.” 

La tardor al pati de l’escola

Tal com vèiem  al vídeo que ens parlava de l’equinocci, la tardor es fa present al pati de l’escola. Al cel i al terra. Avui quan hem  arribat hi havia un munt de fulles grogues de les moreres amb les quals hem jugat a fer figures. La Laura ha tingut la idea i totes ens hi hem afegit.Hem fet un passadís i un bolet. Els voleu veure?