Presentació

Aquest bloc, és un espai sense ànims de lucre que només té la finalitat de compartir una sèrie de documents gràfics, visuals i escrits, per poder aportar a tots els docents, una visió més actual de l’educació d’avui en dia.

És evident que els mestres necessitem un canvi de xip, s’han acabat els llibres de text, s’han acabat les típiques fitxes de repetició i emplenament d’espais buits per treballar l’ortografia, s’han acabat els avorrits i insignificats fulls ple d’algoritmes tradicionals, s’ha acabat allò de treballar per temes…Benvinguts a l’aprenentatge per projectes o problemes.

Aquest espai, no vol ser res més que un espai on trobar un munt de documents pedagògics al voltant d’un enfocament més constructivista en l’educació d’avui en dia. Igual que dins de la sanitat demanem que es facin servir les millors tècniques actualitzades i pioneres, perquè no exigim el mateix en educació?

NOTA IMPORTANT: Si ets docent, o un pare/mare amb ganes d’entendre els nous enfocaments educatius, només us demano un requisit: – Mirar i llegir tots els documents amb la ment ben oberta, no ens quedem en el passat, ni en com ens van ensenyar a nosaltres, encara que sigui la única cosa que coneixem. Mentalitat ben oberta, per entendre que els nens i nenes d’avui en dia viuen envoltats d’informació, els mestres som els encarregats NO de donar-lis aquesta informació, ja la tenen, sinó de donar eines perquè construeixin el seu propi coneixement, al mateix temps que adquireixin una sèrie d’habilitats i capacitats útils per poder-se desenvolupar dins de la nostra societat i entendre el món que els envolta. D’això se’n diu, crear persones competents. Referent això, teniu aquest article de Tonucci “La misión principal de la escuela ya no es enseñar cosas“, publicat a la web de CREADESS.

Si voleu contribuir i aportar algun tipus de material, estaré encantat i obert a rebre qualsevol proposta per enriquir aquest espai, només cal que m’envieu un correu a: bertu80@gmail.com

M’agradaria agraïr a l’editorial Graó, que m’hagi permés adjuntar alguns dels seus articles de la revista Guix, així com totes les persones que han penjat molt de material pedagògic perquè mestres com jo, interesats en millorar i enriquir-nos professionalment, poguem trobar i compartir les nostres idees i experiències.

Albert Carreño Pio

Mestre de primària – Educació física