Adjunto el link a les pàgines sobre la festivitat de Sant Jordi:
Puzzle. Les parts del dofí
La mirada d’un infant a través de les càmeres digitals
El treball amb les càmeres digitals dins de l’aula és una tasca molt interessant. Ja que a través d’ella podem veure la percepció dels infants del món. Ens posem en els seus ulls. Podem veure quins són els seus interessos i a partir d’aquí estirar dels seus aprenentatges.
Us presento la meva experiència a través d’una tasca que vaig fer amb alumnes de P5 molt interessant amb càmeres. Vam fer un veritable treball cooperatiu.
Havien de fer amb grups de 4 una fotografia d’una cosa que els interesses del pati (estem al costat de la muntanya i el pati s’aclimata). Podia ser un detall (com el pom d’una porta,…), una part (com una part de la caseta, la tirolina, el tobogan,…) o un tot. Desprès faríem una obra d’art, passant del 2D de la fotografia al 3D, faríem l’obra a volum amb diferents tècniques (fang, reciclatge,…). Cada grup escolliria com fer-ho.
A partir d’aquí vam fer tot de tasques inspirant-nos en Reggio Emilia i també molt de l’estil de Tonucci, apropant-nos a la mirada dels infants i per tant partint dels seus interessos pels aprenentatges.
Primer van exposar la seva fotografia i el que seria la seva obra a la PDI. Treballant així el llenguatge oral, fent una exposició.
Desprès van fer el dibuix (al natural) i van resseguir a la PDI la silueta de la fotografia i el que seria la seva obra. Treballant així la grafomotricitat i el llenguatge plàstic.
Desprès van pensar el disseny, com ho reproduirien en volum i quina tècnica utilitzarien. Havien de dibuixar i escriure explicant (material que utilitzaries i com ho volien fer). Ho vam fer a racons.
Tant fent les fotografies com fent el disseny en volum van plasmar la seva mirada, sentiments i manera de ser i de fer, és a dir, la seva mirada des d’una proposta engrescadora. A l’hora que aprenien ( a expressar des de diferents àmbits com el llenguatge oral, el digital, el plàstic, el matemàtic…). Amb la guia de l’adult, però partint dels seus interessos i aprenent al seu ritme. Van fer un veritable treball matemàtic treballant les dimensions i passant a volum.
El treball amb les càmeres permet focalitzar la mirada, aprendre dels detalls, expressar (emocions, realitat, bellesa,…). Vam visionar obres d’autors que treballaven amb la fotografia (alguns a partir d’elements naturals com el land art, altres que es fixaven en els detalls com trossos de façana o de poms d’una porta o de botons, per crear art,…). A partir d’aquí van descobrir tot un món a través de la càmara i la realitat que els hi proporcionava.
Vam utilitzar el gran grup per fer les explicacions de les dinàmiques i les exposicions orals, però també el petit grup a racons, a plàstica i sessions on erem dos mestres a l’aula per portar a terme les diferents dinàmiques.
Audio explicació escola
Sons de Casa
UTILITZANT JACKSON POLLOCK
El pati de l’escola
Bona tarda,
Fa uns anys que anem remodelant el pati de l’escola. Hem fet diversos projectes i hem anat recaudant diners per ampliar el nostre pati d’infantil i també el de primària. Tenim tirolina, tipis, gronxadors, llocs per fer equilibris, pissarres, cuineta i moltes coses més. Us ensenyo una petita part. Espero que us agradi.
Si voleu veure més, a instagram surt un video. Us passo l’enllaç:
https://www.instagram.com/tv/CMwqgz9KpEn/?igshid=MDJmNzVkMjY=
Hola, món!
Bona tarda,
Sóc la Sara Ginesta i sóc mestre d’educació Infantil i psicopedagoga des de fa uns anys. Sempre he estat entre infantil, primària i educació Especial. Actualment estic a l’etapa d’infantil i porto 10 anys a una escola pública de Gavà. Penso que les noves tecnologies són molt importants a l’educació.