L’1 de juny passat, el restaurant El Celler de Can Roca de Girona va recuperar el títol de número u del món, llista que anualment elabora la prestigiosa revista gastronòmica Restaurant Magazine.

L’endemà, engalanats amb uns barrets de cuina de paper amb la inscripció #AmuntGirona i #AmuntCeller, més de 300 persones van voler donar les gràcies als germans Roca per haver convertit Girona “en la capital mundial de la gastronomia”. Va ser un homenatge organitzat pel Girona Bons Fogons i l’Ajuntament de Girona i al qual s’han afegit, de manera espontània, desenes de gironins. La rebuda va ser a la plaça del Vi, amb catifes vermelles i amb la música de Wear the Champions, de Queen. Tothom els volia saludar i fins i tot hi va haver qui va buscar la signatura d’alguns dels germans.
El més gran dels germans, en Joan en arribar a Girona, no es va poder estar de parlar i va dir que ells treballaven per defensar una manera de cuinar dirigida a fer feliç el client i no basada en els reconeixements. “No treballem pels reconeixements, no treballem per les llistes, treballem pel client”, volem que el client sigui feliç, que visqui una experiència gastronòmica especial i continuarem fent això independentment del que diguin llistes i guies’’.
Roger Boïgues