Primeria experiència com a mestra en temps de pandèmia.

Vaig acabar la carrera al més d’octubre em vaig inscriure amb la borsa d’Ensenyament al més de novembre.

El primer que vaig pensar va ser si em cridarien ja que tenia un número molt baix i pensar també si em nomenaven con seria donar una classe i amb una pandèmia pel mig i donar la classes de totes les assignatures inclòs música que és la meva especialitat.

Van passar les festes i va arribar el més de Gener de 2021, a finals de Gener vaig donar les primeres classes i de la meva especialitat de música a un poble petit.

Al dia següent del meu nomenament vaig pensar que no me’n sortiria ja que no tenia material per utilitzar, però llavors vaig pensar que el “Sr.Youtube” em podria ajudar a explicar als nens de 3r i 4rt de Primària qui era Mozart a través de “Les tres bessones”, ja que són vídeos molt instructius i realment va ser una experiència molt bona ja que l’alumnat va participar molt, tant el hi va agradar a la idea que a la classe següent de música els hi vaig fer un PowerPoint de Mozart i després un qüestionari i ho van aprofitar molt ja que els hi va agradar a la idea d’aprendre música d’aquesta manera.

Al acabar d’aquest poble, a les 48 h em van enviar amb un col·legi molt ben organitzar amb un grup bombolla de 2n de Primària, on els hi donava totes les assignatures excepte educació física, anglès i religió. La assignatura de música també la vaig donar als altres dos segons.

Aquí l’experiència va ser més llarga i també molt productiva; donar classes a través d’una mascareta FFP2 al principi era molt angoixant ja que ningú està preparat per parlar tantes hores darrera, però al cap d’una setmana ja es començava a dominar la manera de parlar i donar classes tota la jornada.

Als infants se’ls hi havia que recordar que no es baixessin la mascareta contínuament per veure aigua. Costava molt d’entendre molt quan parlaven amb la mascareta ja que no es podia distingir bé si pronunciaven per poder-los redirigir.

A les classes de música per a que s’aprenguessin les notes musicals ho vaig fer a través d’una cançó de la pel·lícula de “Somriures i llàgrimes” i de jocs competitius entre les tres classes a les que donava música.  A la classe que estava sempre tenia que fer alguna cosa per a que estiguessin atents normalment amb premis de mirar alguna pel·lícula o animar-los que tots ho poden fer bé.

Les companyes dels altres segons eren unes professionals amb molta experiència i gràcies a elles vaig poder donar les classes sense problemes, també vaig fer les meves primeres tutories amb pares.

En resum les meves primeres experiències com a mestra les podria resumir amb tres paraules felicitat, energia i positivitat.

Espero que servexi per als futurs mestres novells com jo!!