1.Info

Aquest bloc és l’eina de treball i presentació del treball de recerca de batxillerat de la Clara Tur Muñoz i la Maria Pomés Lorencés, alumnes de l’IES Francisco de Goya de Barcelona. La seva tutora és la professora Marga Moyano.

Per què un bloc?

Quan vàrem començar a buscar informació del tema que volíem estudiar i a documentar-nos vàrem veure de seguida que poder fer servir fotografies, vídeos, sons, etc. de l’època no només podia enriquir molt la nostra feina sinó que en alguns casos eren fonamentals per poder explicar bé allò que volíem dir.

Poder a més enllaçar informació des d’altres fonts i d’aquesta manera no sobrecarregar d’informació accessòria el treball i poder a més compartir la informació i les troballes de cadascuna sense necessitat de veure’ns i podent afegir, canviar, corregir, als textos de l’altra en el mateix moment ens anava molt bé per al desenvolupament de la nostra feina.

Estava clar doncs que necessitàvem treballar en algun aplicatiu web i, donats els nostres coneixements elementals de l’edició de pàgines web, d’algun de senzill i fàcil. Així vàrem anar a parar a un nou servei de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC), l’XTECBlocs que cobria perfectament les nostres expectatives. La veritat és que permet editar a la web amb la mateixa senzillesa que si féssim una pàgina en qualsevol editor de textos. Disposa a més d’unes bones orientacions i d’un fòrum per resoldre dubtes que també va molt bé.

Finalment ens vàrem adonar que tal i com havia anat la nostra feina no podíem fer una edició del treball de recerca en paper sinó només un petit resum ja què el llenguatge hipertextual i les possibilitats multimèdia només adquirien el seu ple significat en el bloc que aquí us presentem.

Estar a la xarxa també ens pot aportar que hi hagi més persones que coneguin la nostra feina i que ens facin arribar comentaris, observacions, crítiques, materials, etc. que el facin més viu i millor.

[slideshare id=238644&doc=seccin-femenina-1201113907329036-4&w=725]

______________________________________________________________

7 thoughts on “1.Info

 1. Roser

  És important que la memòria històrica no passi a l’oblit.
  Encara més important, que les persones que tenen a les seves mans el futur d’un país mantinguin la consciència dels errors viscuts per tal que no es tornin a reproduir.
  Gràcies Clara i Maria per aquest treball!

 2. Maite

  El contingut és molt interessant i la presentació del bloc és magnífica.
  Per cert, tinc molt d’interés a conéixer un aspecte tècnic del bloc. Com ho heu fet perquè a la barra lateral, al widget de “pàgines”, es vegi perfectament jerarquitzat i sangrat l’índex que feu servir?
  Us agraïria molt una resposta. Gràcies.

 3. marc

  e q muy bueno el trabajo lo mejor y qien dice lo contrario nuse muy jilo sta y yavan…… asta otra

Leave a Reply

Your email address will not be published.