RECEPTES DE CUINA

Pastís de formatge

Per a 4 persones

  • Temps de preparació: 10 min + 20 min
  • Dificultat: Molt fàcil

Ingredients

  • 9 formatgets (Kiri o similar, o 1 tarrina de Philadelfia)
  • 2 iogurts de llimona (o 3 Iogurts naturals)
  • 2 o 3 cullerades de farina de blat de moro (maizena o similar)
  • 7/8 cullerades sucre
  • 3 o 4 ous

Preparació

  1. Triturar tots els ingredients junts
  2. Untar un recipient amb mantega, perquè no s’enganxi el pastís
  3. Posar 20 minuts al forn a 180°C
  4. Deixar refredar i ja està

Amanida catalana

Ingredients per a 4 persones

  • 1 enciam
  • Un parell de tomàquets
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • Embotit al gust de cadascú tallat a rodanxes
  • Un parell d’ous durs
  • Oli d’oliva, sal (i vinagre)

Preparació

Primer de tot s’ha de tallar l’enciam a trossos. Els tomàquets, el pebrot i la ceba a rodanxes, en forma d’anells. Posem l’enciam en una plata, seguidament els altres ingredientsi per acabar de decorar el plat posarem els ous durs tallats per la meitat i l’embotit. Normalment l’embotit típic es la botifarra blanca i la negra, però a més s’hi pot afegir-hi altres com pernil salat o dolç, fuet, llonganissa, etc.

També hi podem posar formatge a rodanxes, olives, anxoves i/o tonyina, tot depèn dels gustos del consumidor.

Només queda amanir-ho i servir.

Bon profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *