Pastís de formatge
Per a 4 persones
- Temps de preparació: 10 min + 20 min
- Dificultat: Molt fàcil
Ingredients
- 9 formatgets (Kiri o similar, o 1 tarrina de Philadelfia)
- 2 iogurts de llimona (o 3 Iogurts naturals)
- 2 o 3 cullerades de farina de blat de moro (maizena o similar)
- 7/8 cullerades sucre
- 3 o 4 ous
Preparació
- Triturar tots els ingredients junts
- Untar un recipient amb mantega, perquè no s’enganxi el pastís
- Posar 20 minuts al forn a 180°C
- Deixar refredar i ja està
Amanida catalana
Ingredients per a 4 persones
- 1 enciam
- Un parell de tomàquets
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- Embotit al gust de cadascú tallat a rodanxes
- Un parell d’ous durs
- Oli d’oliva, sal (i vinagre)
Preparació
Primer de tot s’ha de tallar l’enciam a trossos. Els tomàquets, el pebrot i la ceba a rodanxes, en forma d’anells. Posem l’enciam en una plata, seguidament els altres ingredientsi per acabar de decorar el plat posarem els ous durs tallats per la meitat i l’embotit. Normalment l’embotit típic es la botifarra blanca i la negra, però a més s’hi pot afegir-hi altres com pernil salat o dolç, fuet, llonganissa, etc.
També hi podem posar formatge a rodanxes, olives, anxoves i/o tonyina, tot depèn dels gustos del consumidor.
Només queda amanir-ho i servir.
Bon profit.