Proposta didàctica pel desenvolupament de la CDA

Hola a tothom!!

Avui us portem una proposta d’activitat didàctica de l’àmbit de medi en què també fomentem el desenvolupament d’una competència digital. 

 

Competència de l’àmbit digital 1.1. Navegar, cercar i filtrar dades, informació i continguts digitals. 

Competència de l’àmbit de medi: Analitzar críticament les causes i conseqüències de la intervenció humana en l’entorn integrant els vessants social, econòmic, cultural, tecnològic i ambiental definits en els objectius de desenvolupament sostenible, per tal de promoure la capacitat d’afrontar els problemes, aportar solucions i actuar de manera individual i col·laborativa en la seva resolució, posant en pràctica hàbits de vida i de consum responsable i sostenible.

 

En aquest cas, ens trobem en una aula de 5è de primària, de 20 alumnes, i la sessió que exposarem es duu a terme a la tarda, amb una durada d’1 hora i 30 minuts.

 

En aquesta sessió, demanem a l’alumnat que cerquin informació sobre els animals en perill d’extinció: causes i accions per revertir la seva situació. Per a fer-ho, els agrupem en 5 equips de 4 que treballaran seguint l’estructura cooperativa 1-2-4, començant directament en el 2. És a dir, cada equip tindrà 2 portàtils, i començaran la cerca per parelles. Aquesta cerca estarà guiada per un seguit de preguntes que els ajudaran a enfocar la cerca. Cada 

equip cercarà informació sobre una d’aquestes espècies: ós polar, orangutan de Borneo, lleopard de les neus, linx ibèric, pingüins de Galàpagos.

Una vegada cada parella hagi completat la guia, ho comentarà amb l’altra parella de l’equip per contrastar la informació i obtenir una versió final. Amb tota la informació, els demanarem que elaborin una petita infografia amb Canva que hauran de presentar als seus companys i companyes. Per a elaborar la infografia comptaran amb part d’aquesta sessió i una altra sessió, al final de la qual es faran les presentacions. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *