PARKOUR
Fluid No newtonià
A 6è hem fet líquid no newtonià
La barreja de farina de blat de moro i aigua es comporta com un líquid no newtonià, és a dir, no segueix les lleis de Newton. Són líquids la viscositat dels quals varia segons la temperatura o la pressió que s’hi aplica.
Observem que si premem amb la mateixa cullera la massa ofereix resistència. Si deixem de fer tanta pressió aquesta sembla tornar-se líquida de nou. Si fem una bola de pasta amb les mans, aplicant pressió, i posteriorment la deixem reposar sobre una superfície aquesta bola perd la forma, comportant-se com un líquid dens.
Mescles i mètodes de separació
ESCOLTEM L’UNIVERS- 07
Bona tarda famílies,
Sí, ho heu llegit bé! La nostra petita estació radiofònica torna a estar en actiu! Tornem amb el setè programa de ràdio anomenat “Escoltem l’univers”, creat per les i els alumnes de l’aula univers. Ens voleu acompanyar en aquesta aventura intergal·làctica? 3, 2, 1…
CONCURS DE TALENTS
Bona tarda famílies,
Sabeu? No només hi ha infinitat d’estels a l’univers… aquí a l’escola també tenim un munt d’estrelles! I déu-n’hi-do com brillen!!!
Aquestes setmanes hem estat preparant la nostra participació per la 7a edició del concurs de talents d’Hospitalet de Llobregat. Hem après un munt de coses! I què bé ens ho hem passat: hem ballat i cantat, hem rapejat, hem dibuixat, hem fet grans trucs de màgia… i moltíssimes més coses!
Treballem amb Frida Kahlo
Cultura i tradició catalana
LA CASTANYADA
Bon dia famílies,
A l‘aula d’acollida ens hem endinsat de ple en la tardor! Hem llegit i cantat el conte de la Castanyera, hem tocat i olorat alguns dels fruits de la tardor, com nous, avellanes, ametlles, castanyes, raïm, mandarines, magranes, carbasses… També hem jugat al memorama de la tardor i, per acabar aquest meravellós dia, hem fet panellets de pinyons, coco i xocolata (sabíeu que tenen un origen àrab?)! I ens han quedat boníssims!
Si cliqueu a la imatge, trobareu unes quantes fotos perquè ens veieu amb les mans a la massa!










