“¿Quién da menos?”

El text que us proposo per a aquesta setmana és una carta al lector (text d’opinió) que va escriure  el dimarts, 15 de setembre del 2015,  Vincent Stehli (Director d’Operacions d’Acció contra l’Hambre) en relació a la problemàtica dels refugiats sirians a Europa i a l’aparició als mitjans de la fotografia d’un nadó ofegat. El text és força neutre i tan sols planteja que la problemàtica dels refugiats abraça un munt de països.
En paral·lel, Miguel Bardem va elaborar  “¿Quién da menos?”, un impactant curtmetratge que denuncia la hipocresia dels estats membres de l’Unió Europea en la “subasta” de refugiats. Pretén criticar el sistema de quotes d’acollida i assenyala que la Mediterrània s’ha convertit en una immensa fosa comuna.
Jo us convidaria a que el proper divendres projecteu ambdos documents. I que serveixi l’estona del Pla Lector per a que reflexionin sobre les problemàtiques immenses que els envolten.
Salut i bons aliments.

Pili Lozano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *