DEBAT: Importància de la utilització de llatinismes ( en la ciència, en la justícia, en la música…)

Tema a debatre: Importància de la utilització de  llatinismes en la ciència, la justícia, la música..)

1r grup: A FAVOR dels llatinismes en aquests diferents àmbits.

2n grup: EN CONTRA dels llatinismes en aquests diferents àmbits.

Procediment:

1-Es formen dos grups equitatius amb els mateixos participants.

2- Sense haver fet consulta del tema, s’explica el tema de debat.

3- Cada grup, tria un representant, que dialogarà amb l’altre de l’equip contrari.

4- En 45 segons, cada grup ha de fer una exposició del tema, però ja al·legant la seva postura. Primerament a favor; en acabar, en contra.

5- El grup a favor, ha de defensar la seva visió donant arguments durant 1 minut i 30 segons. Després ho ha de fer el grup en contra, ja contrastant els arguments del contratacant. La seva durada, també és d’un minut i mig.

6- Segon torn de paraula, el grup a favor ha de contraatacar amb arguments les respostes del grup en contra, però aquesta vegada en 1 minut. Es repeteix l’ acció amb els en contra.

7-Seguidament, el torn a favor exposen les seves conclusions i el grup en contra finalitza el debat exposant les seves.

Normes del debat

Al debat ha d’ intervenir només el portaveu del grup, però els seus companys poden passar-li notes (o apuntar a una llibreta, pissarra…) mentre parla el contrincant, agafant aquests les idees del rival per facilitar així la feina del portaveu. Ha d’haver-hi un tribunal d’entre 3-4 persones que decideixi quin grup ha defensat i al·legat millor els seus arguments. Aquest guanya el debat.

2 pensaments a “DEBAT: Importància de la utilització de llatinismes ( en la ciència, en la justícia, en la música…)”

  1. Ha sigut molt interesant i original, no ha sigut la tipica activitat, sino que fer un debat podem opinar tots i reflectir el nostre punt de vista. El tema del debat es molt important i necessari és un tema força discutible, tot i que nosaltres sent alumnes de llatí hauriem de tenir tots la mateixa opini, el llati és mol necessari i ho seguira sent. Ho fas molt bé Mirella, espero que et vaigi molt bé la presentació está molt ben treballada la teva presentació. Anims i sort!

  2. Bonum diem!
    La importància de la utilització de llatinismes tant en la ciència, la justícia, la música… és molt important, jo estava en el grup dels que estaven a favor de la seva utilització, ja que és una bona manera d’expressió, molts dels llatinismes formen part de la nostra vida quotidiana. A part que també és una bona forma de llenguatge comú entre tots.
    Bona sort amb el TR Mireia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *