PERÍODE D’ADAPTACIÓ

La tornada a la rutina és un moment complex, on emergeixen moltes emocions diferents, noves descobertes, rialles, mirades de complicitat, tristesa, plors… és habitual que els infants que ja coneixen el centre, després d’un període de no assistència prolongat, i davant d’un nou referent o espai, puguin presentar reticència o tristesa en el moment de la separació amb les famílies. Aquesta incorporació s’ha de fer progressiva, i tot i que no serà tan necessària com pels infants que s’incorporen de nou, cal tenir cura, ser delicats i respectuosos amb el seu període d’adaptació.

Per altra banda, també hi ha noves incorporacions, infants que no han estat mai a la llar i que se’ls obre les portes a un “nou món”, un lloc on interactuen amb altres infants, d’edats iguals o diferents, iniciant-se en la socialització. Aquesta, és una etapa on els infants aniran adquirint més independència i s’allunyaran de la seva zona de confort.

Des de la llar, donem un gran valor a aquest procés, i la nostra manera d’entendre’l és a través del respecte, acompanyament, atenció, afecte i escolta, ja sigui per a les famílies com també pels infants. Així doncs, busquem que tots i totes tingueu una adaptació harmònica, càlida i plaent.

Les vivències per part de les famílies, com també dels infants, són diferents i úniques, i a vegades no segueixen un mateix patró. Tanmateix, però, serà necessari l’establiment de vincles efectius i de confiança entre educadores, tutores i companys/es, perquè els infants se sentin segurs, es desenvolupin plenament, i s’iniciïn a un joc compartit i lliure, amb el qual exploren tot allò que els envolta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *