PER MOLTS ANYS!

Fer anys és màgic i és un acte de celebració, en edats primerenques i edats adultes, i per aquest motiu des de la llar, donem valor i importància a la celebració dels aniversaris. Certament, es tracta d’un dia que és ben especial pels infants els quals, a partir de l’any, ja comencen a copsar i a viure la màgia d’aquest dia tan significatiu. Per aquest motiu, l’equip educatiu, vetllem per transmetre aquesta visió de manera agradable i plaent, fer partícips, en el grau que ho desitgin, als infants.

Ens agrada promoure dinàmiques grupals, on l’infant que suma anys esdevingui el protagonista, contribuint així en construir una bona imatge i una bona autoestima de si mateix. A la llar ens centrem en aspectes que no són alimentaris o materials, però que contribueixen, d’igual manera, en fer que aquesta celebració esdevingui un moment màgic, on l’infant se senti homenatjat i protagonista, podent compartir aquest goig amb tots els companys i les companyes.

Per fer-ho, la celebració dels aniversaris els portem a terme amb els grup-classe i els regalem una corona, la qual, segons l’edat, les decoren les educadores o els mateixos companys i companyes. Seguidament, bufem les espelmes en un pastís (no comestible), cantem les cançons que coneixem d’aniversari, com “moltes felicitats!”; “anys i anys” i finalment cantarem i ballarem la cançó “epapa xia”.

Un cop feta aquesta celebració / festa, depenent del curs on es trobi (ll0, ll1, ll2), l’educadora proposa o pregunta, a l’infant de l’aniversari, l’activitat que vulgui portar a terme (pintura, ballar, fer psicomotricitat, anar al pati, fer massatges…), homenatjant-lo i regalant-li la possibilitat de portar a terme allò que més li agradi (convertint-se en el protagonista) o portant a terme alguna proposta que sabem que li agrada.

Recordeu, el veritable present, és estar tots reunits, compartint i celebrant, conjuntament, l’aniversari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *