L’ATELIER

“Un drac que treu foc per la boca”, “una serp”, “mira, un dit!”, “uaaaau!” – silenci – … Aquestes són algunes de les converses i expressions que trobem a l’espai de l’Atelier.

I què és l’Atelier? així anomenem al nostre taller de creativitat. Està situat al menjador de manera permanent, i és una zona dedicada, íntegrament, a la descoberta i manipulació de les diferents arts plàstiques, les quals són molt importants en el desenvolupament de les diferents habilitats dels infants com, per exemple: en la creativitat i la imaginació, la precisió, el domini i el control motor (motricitat fina i gruixuda), la descoberta i l’experimentació, l’expressió i la comunicació, etcètera.

En aquest espai, i seguint amb el caminar de la llar, facilitem diferents propostes les quals varien en funció dels interessos i necessitats dels infants, amb la qual cosa, cada material, té una durada que es determinarà en funció d’aquests. Tanmateix, se cerca que es desenvolupi en plena autonomia, amb la qual cosa troben, al seu abast, tots els elements necessaris per portar a terme les diferents propostes.

Per exemple, volem treballar la pintura sobre suports de diferent material i textures? Doncs a l’espai descobriran diferents pintures, amb uns recipients, com també 3 suports diferents (plàstic, cartolina rugosa o paper) per pintar. Seran els mateixos infants els que escolliran quin és el suport que volen pintar i ho faran en funció dels elements que els facilitem (amb un pinzell, amb el dit, amb esponges, amb taps de suro, etc.)

Quin material hi podem trobar? pintures de diferents colors, llapis de colors, guixos, ceres, pinzells, suports de diferents qualitats sensorials o característiques (de plàstic, de paper, amb textures…) fang, plastilina, fruits de temporada… Afavorint, d’aquesta manera, a la descoberta de diferents elements, estris, arts i llenguatges.

“La belleza artística no consiste en representar una cosa bella, sino en la bella representación de una cosa.” Immanuel Kant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *