EL CANVI DE BOLQUERS

El canvi de bolquers és un moment recurrent al dia a dia a la llar i al qual donem molt de valor. Des de la nostra visió, aquest va més enllà de la mera acció del canvi, ja que esdevé un temps d’atenció individualitzada i de qualitat, la qual permeten reforçar els vincles efectius entre l’infant i l’educadora, afavorint, d’aquesta manera, una relació més intima.

Tanmateix, esdevé un moment de diàleg, de participació i de disposició corporal a través de la mirada, dels gestos, les paraules, les carícies, el to de veu… el qual es procura portar a terme sense presses i respectant les necessitats de cada un dels infants. Aquest moment doncs, és l’inici d’una interacció, d’una relació de confiança, en la qual s’hi potencia la comunicació i llenguatge. A poc a poc, i amb acompanyament, aquest moment cada vegada esdevindrà més autònom, fet que incrementarà la seva autoestima.

 

El canvi de bolquers es porta a terme al canviador, el qual tenen adherit a les aules, i, en funció de les seves necessitats i moment evolutiu es fa d’una manera o d’una altra. Així els nadons, se’ls canvia estirats al canviador, mentre que quan l’infant comença a adquirir un control motriu més acurat, com també assoleixen l’habilitat de desplaçar-se dempeus, se’ls canvia drets. Tanmateix, l’educadora s’asseu a la seva alçada, mantenint, d’aquesta manera, la comunicació i vincle.

Progressivament, els infants, aniran realitzant un control d’esfínters, depenent cada vegada menys de l’adult. Així i tot, les educadores hi estem presents, oferint-los afecte i cuidant i reforçant el vincle efectiu entre infant i adult.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *