EL DESCANS I EL SON

El son i descans és una necessitat bàsica de l’ésser humà, però en més grau ho és pels infants. Aquests volen més hores de son, ja que durant el dia realitzen molts aprenentatges i connexions, i necessiten descansar per tal d’assimilar-los.

La migdiada també es contempla, en les primeres edats dels 0 als 3 anys, com quelcom necessari, i no s’ha de prendre com a una acció incompatible amb el fet que al vespre puguin dormir.  Aquest petit moment de descans, permet que els nens i nenes puguin assimilar tots els aprenentatges que afloren al llarg del dia, fet que no succeeix quan estan cansats, ja que els dificulta l’adquisició de nous coneixements i aprenentatges. Així doncs, el son els permet descansar, renovar energies, i estar més receptius a tots els estímuls externs quan es desperten.

Per aquest motiu, us demanem que us pregunteu: Utilitzem alguna rutina abans d’anar a dormir? Si l’utilitzo, funciona? He de despertar al meu fill/a al matí o es desperta sol/a? Tenim un horari establert per anar a dormir, entre setmana, per regular el son?

A la llar, vetllem per cobrir aquesta necessitat, i procurem facilitar els entorns per tal que es produeixi el més tranquil·lament possible. Els més petits, realitzen petits sons al llarg del dia, però habitualment, aquest moment, s’inicia amb la finalització del dinar, començant la rutina d’abans d’anar a dormir. És en aquest moment on vetllem perquè tot el procés sigui el més autònomament possible: es renten les mans, la cara, i alguns fan un pipí a l’orinal; reconeixen i s’estiren al seu llit, on troben les seves pertinences per anar a dormir: el xumet, el peluix, el llençol, etc.; es treuen les sabates, sols/es o amb ajuda, …

Alguns infants necessiten acompanyament per conciliar el son, d’altres s’adormen sols, alguns volen que els tapem amb el seu llençol… Les educadores coneixem les necessitats de cada un d’ells, i ens adaptem, en tot moment, a aquestes…

Si voleu ampliar informació, us recomanem un article publicat al diari del consumidor, al següent enllaç: https://revista.consumer.es/ca/portada-ca/bebe-ca/nens-a-dormir.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *