Els aniversaris a la llar

L’aniversari és un moment molt important en la vida de l’infant i a la llar volem compartir-ho i viure-ho amb elles i ells. Per altra banda també volem que la celebració tingui un caire més saludable pel que fa a l’alimentació, tot optant per fer un pastís de fruita (de la temporada i variada) per poder-ho compartir amb els infants.

 

 

 

La idea que ens hagués agradat és que cada família preparés el pastís de fruita amb la participació del l’infant. Aquest pastís podria ser de mil i una forma diferents, sempre partint de la vostre imaginació. De totes maneres, a causa de les limitacions d’entrades i sortides per la situació de pandèmia per la COVID19, aquest curs caldrà que només porteu la fruita necessària i el propi equip educatiu disposarem la fruita de manera atractiva i separada per poder-la oferir.

En què consisteix la festa?

Cal tenir en compte que la celebració com a tal es dur a terme de manera més concreta als grups de grans i en el grup de petits no caldrà portar fruita perquè només es farà la celebració de manera més quotidiana ja que entenem que els infants més petits tenen altres necessitats i interessos.

A l’estança hi haurà un espai amb una capsa plena d’elements decoratius festius i un conte d’un aniversari. El protagonista d’aquest dia pot portar un PEN DRIVE amb música (vigilant que el contingut no mostri paraules no adequades, un registre no sexista… ) que li agradi molt, per a gaudir ballant amb la resta de grup. Aquest PEN DRIVE el desinfectarem abans d’utilitzar-lo i després del seu ús.

Una vegada tinguem el pastís de fruita a l’aula, li cantarem la cançó de Moltes felicitats i li posarem l’espelma individual (sense números). Per exemple, si l’infant fa 2 anys, dues espelmes, si en fa 3 anys, tres espelmes.

Com a record hem decidit deixar enrere la “corona” i optar per un simbolisme més especial per a cada infant, fet pels companys i companyes que lliurarem uns dies més tard de manera telemàtica. Heu de tenir en compte que l’infant no bufarà l’espelma a sobre el pastís sinó que ho farà de manera separada amb un suport del què disposarem, per tal de mantenir les mesures higièniques corresponents.

Com a suggeriment us facilitem aquest escrit on parla d’un altre punt de vista sobre les festes infantils. Esperem sigui del vostre interès:

Cumpleaños infantiles ¿Se nos está yendo de las manos?