COM ESTEU?

Esperem que tots i totes estigueu bé i us cuideu molt uns als altres per aviat tornar a estar junts.

Des d’ aquest espai us volem oferir petites aportacions i comparticions per a posar el nostre granet de sorra en aquests dies que estem vivint.

Ja sabeu que la nostra principal recomanació és el JOC i la riquesa d’aquest.

Segur que a casa teniu un bon grapat de joguines (cuineta, cotxe, nines, construccions de fusta…) i de materials no estructurats amb els que manipular i experimentar (pasta de sopa, llenties, pa ratllat, rotllos de paper de wc i de cuina, ampolles buides, pinces de la roba, petxines, taps…) per a poder gaudir aquests moments.

Tenir temps és un bon aliat per a gaudir de llargues estones de joc i experimentació.

 

 

Així també us fem un llistat de propostes, enllaços, contes i persones amb grans idees.

Com a perfils interessants a seguir a les xarxes socials podeu trobar: Tecletes, Miriam Tirado, Marona de Colors, Criatures, Educadores03, Centre Cívics de Tarragona, Jugar i Jugar, Anna Farré, Malaika Joc i Formació, Lucía mi pediatra, Rosa Sensat, Carme Cols, Laura Estremera, Calaixet de Recursos, Cuentropía…

També hi trobareu a la xarxa, artistes i companyies que aquests dies tenen disponibles gran quantitat de continguts per a gaudir junts: Dàmaris Gelabert, The Penguins,El Pot Petit, Festivalot Música en Família, Jordi Tonietti, Cantajocs, Mainasons, El Cançoner del Mic.

Així també us recomanem contes que expliquem a la llar i podeu trobar a la plataforma Youtube: De que fa gust la lluna, El Peix irisat, El cargol i l’herba de poniol, Tinc un volcà, l’Elmer, La Maisy, Una mà de contes, Contes populars i tradicionals…

Per finalitzar, us compartim una RECEPTA DE GALETES  per si us animeu amb els infants:

Ingredients: 100gr. de mantega – 200gr. de sucre – 200gr. de farina – 1 ou – 5gr de llevat – essència de vainilla – trossets de xocolata, lacasitos, o altres que tinguis a casa per decorar les galetes – paper vegetal o paper de forn.

Preparació:

 • Agafem un recipient i dins posem la farina, el sucre i el llevat.
 • Quan ja estigui tot dins o comencem a barrejar, amb les mans pot ser divertit i a l’hora experimentem les sensacions d’aquestes textures junts.
 • Quan ja tenim la barreja ben homogènia, afegim la mantega prèviament escalfada un segons al microones perquè es desfasi i sigui més fàcil manipular-la i continuem barrejant.
 • Per últim afegim l’ou, l’essència de vainilla i continuem barrejant. Quan ja tenim la massa homogènia l’ajuntem tota bé fent una bola o el que més t’agradi i la fiquem a la nevera uns 15 minuts perquè així després sigui més fàcil manipular-la.
 • Amb l’ajuda dels infants començarem a fer boletes amb les mans i per últim les posem en una safata del forn amb paper vegetal/paper de forn o d’alumini damunt i les comencem a xafar amb la mà o amb l’ajuda d’algun utensili com una cullera.
 • Quan les tenim així li podem posar qualsevol cosa per decorar-les com lacasitos, plàtan, poma, etc, al gust del consumidor.
 • Les fiquem al forn prèviament escalfant una estona a temperatura de 170ºC uns 10 minuts.
 • Les deixarem refredar i a gaudir!

Una forta abraçada

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a COM ESTEU?

 1. Mercè diu:

  Tenim capacitat d’adaptació. Tenim capacitat per resistir.Posem el nostre esforç per continuar el dia a dia amb confiança, alegria i molt d’amor.
  Espero que tothom estigui bė. Us trobo a faltar. Una forta abraçada i mil petons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *