I com el celebrem? Amb una altra excursió de caminar…i menjar!
Anirem a peu seguint el mil·lenari camí ibèric que passa pels Cinc camins i pel camí del Mig fins l’ermita de sant Antoni de Maspujols, on farem el dinar-concurs típic de Dijous gras: amb truites, botifarres i entrepans… Cal portar l’esmorzar i el dinar. Roba i sabates còmodes per a caminar.
Si es participa al concurs cal posar-se d’acord amb els components de l’equip i portar els ingredients que calgui, tenint en compte que el dinar que es prepara és el que s’ha de menjar. No porteu menjar prefabricat: tipus “bolleria industrial” o “snacks” per a picar ni begudes gasoses.
Utilitzeu una bona motxilla per a portar-ho tot, que deixa les mans lliures i es camina millor. Recordeu que intentem mantenir una antiga tradició, la del Dijous Gras: Últim dia abans de Quaresma per a acomiadar-se de forma festiva i golafre, fent-se un tip de menjar “carn” abans d’entrar en el recolliment i dejuni cristià. Actualment la tradició és anar d’excursió a dinar o berenar truita, botifarra, embotit, coca amb llardons, coca amb ou… Com a preludi del Carnestoltes. Mireu-vos les recomanacions d’una sortida a peu i el reglament del concurs
Aquí teniu una mostra de truites i taules parades per a inspiració dels novatos…
També veureu un parell de jutges en plena acció, tastant el gènere…!
Quins records de l’any passat, oi?
Trobo a faltar la truita de la Paula!
Nyam! Nyam! Nyam!
MMMMMMMMMMmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!