Jo jugo, tu jugues, ella juga…Tothom juga!

0

Sota el lema “Jo jugo, tu jugues, ella juga… Tothom juga” els centres educatius de Sant Feliu de Guíxols han commemorat el dia de la dona, tot treballant els esports

llibreD’aquesta manera hem visualitzat que no hi ha esports d’home i de dona sinó que tothom pot gaudir per igual de les possibilitats que ens dóna l’esport. D’altra part hem pogut constatar que la nostra societat no és paritària i que l’esport femení està infravisualitzat als mitjans de comunicació i les esportistes d’elit no reben els mateixos sous que els seus homòlegs masculins.

L’exposició de tots els treballs, on per primera vegada surten tots els nens entre 3 i 7 anys i l’opinió o la feina de tots els que tenen entre 8 i 12 anys, la podeu trobar a la biblioteca públics de Sant Feliu durant tot el mes de març i virtualment aquí.
De la mateixa manera les escoles podran gaudir d’una visita guiada a l’exposició oferida pels professionals de la biblioteca
Una abraçada des del LIC i feliç dia de la dona

 

Lletres a les aules

0

llibresUn any més us convidem a participar al programa Lletres a les Aules, coordinat per l’Institut de Lletres Catalanes en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. Aquest programa es proposa apropar a l’alumnat el fet literari mitjançant dues activitats

  • Autors a les aules: Permet que els autors visiten les aules i entrin en contacte directe amb els alumnes que han llegit les seves obres
  • En veu alta: Posa a disposició dels docents antologies literàries que són llegides per un lector competent (generalment actors, rapsodes…). Aquest curs, s’introdueix també la possibilitat de treballar El café de la Marina, de Josep Maria de Sagarra a través d’una lectura coral i dinàmica amb la participació dels alumnes

La sol·licitud es pot fer fins al 15 d’octubre via telemàtica, clicant als enllaços de les activitats esmentades.

Veure i entendre: La vivència de l’art en primera persona

1

P4070735Del 22 de gener al 7 d’abril diversos centres educatius de Sant Feliu de Guíxols han participat en el projecte “Veure i entendre”, impulsat per l’equip LIC del Servei Educatiu del Baix Empordà.

L’artista Javier Garcés ha cedit temporalment una talla de fusta que ha estat exposada en un lloc estratègic de les escoles i instituts. L’escultura s’acompanya d’un vídeo on es pot veure el procés de creació de l’obra en qüestió.

Els alumnes s’enfronten al conjunt artístic tant en el seu devenir diari per les instal•lacions com guiats pels diferents mestres i professors. D’aquesta manera sorgeixen diferents vivències i visions tant de l’obra en ella mateixa com de la creació i es construeix un diàleg entre els  alumnes i l’obra d’art molt enriquidor. A tall d’exemple paga la pena destacar que a alguns alumnes els feia por, d’altres s’agrupaven en torn a ella i parlaven de les seves pròpies creacions i fins i tot,

P4070738hi havia alguns que estaven totalment fascinats per la peça i que aprofitaven qualsevol moment lliure per mirar-la. Els centres participants van ser l’institut Sant Elm, l’escola Ardenya, l’institut Sant Feliu i l’escola L’Estació.

Volem agrair tant a l’autor, com a l’Àrea d’Ensenyament i la Brigada Municipal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols la seva disposició per cedir i traslladar l’obra, ja que sense la bona voluntat de tothom no hagués estat possible aquesta iniciativa.

Tu ets la protagonista

1

Llibre col·laboratiu elaborat pels centres de Sant Feliu de Guíxols amb motiu del dia de la dona 2014

llibredona3

Taller ILEC a l’escola Pedralta: Comprensió lectora i resolució de problemes

1

Una altra presentació excel·lent d’un treball molt interessant i competencial.

ILEC Fanals d’Aro. Resums amb la piràmide narrativa.

0

Fanals d’Aro ha treballat l’estratègia de resumir textos narratius amb el suport de la piràmide.

Us enllacem un slideshare amb la presentació del seu treball.
A la web del centre hi ha un apartat ILEC on trobareu totes les programacions i materials complementaris d’aquest taller de lectura.
Molt bona feina!!! Felicitats!!!

ILEC Ullà. Estratègies de vocabulari.

0

Què podem fer quan llegim i trobem una paraula que no entenem?
Al seminari ILEC de l’Escola Puig Rodó han treballat estratègies de vocabulari. Fu una ullada a la seva presentació. És molt interessant!
Bona feina!

Els Estanys: Taller ILEC d’inferències.

4

Som a finals de curs i estem fent les sessions finals dels seminaris ILEC. És molt gratificant recapitular i recollir la magnífica feina que han fet els centres aquest curs.

Mica en mica anirem recollint i difonent en aquest bloc els productes finals fruit del treball dels nuclis impulsors als centres.

Comencem amb un vídeo molt acurat que han elaborat a l’escola Els Estanys de Platja d’Aro sobre el seu taller d’inferències.

No us el perdeu!

Propostes de projectes de lectura a la xarxa europea

1
L’alfabetització i les destreses de lectura i escriptura són també un ítem de treball important en el marc europeu.
Per aquesta raó, s’ha obert el termini fins el 29 d’agost per presentar propostes sobre projectes de lectura: plans de lectura, tallers d’estratègies…
Pot ser una manera de donar a conèixer la bona feina que s’està fent i alhora dotar-nos de pressupost.

Presentació Guia d’assessorament del Projecte Lingüístic de Centre

0

Els passats dies 23 i 24 de maig va tenir lloc a Punta Umbria (Huelva) la presentació de laGuia d’assessorament del Projecte Lingüístic de Centre, realitzada dins d’un projecte Arce pels professionals del CEP de Huelva, el Berritzegune de Barakaldo, el CEFIRE d’Elda i el Servei Educatiu del Baix Empordà.

A l’acte van assistir els assessors de perfil lingüístic d’Andalusia  i integrants dels equips directius de diferents centres d’Huelva.
Si voleu veure la presentació cliqueu aquí.
A més a més, podeu consultar tots els materials que hem anat elaborant al llarg d’aquests dos anys de treballs al nostre bloc i a la plana web del nostre projecte
Go to Top