L’hora del pati

El que més m´agrada de l´escola és l´hora del pati. L´hora d´esmorzar i de poder fer el que et vingui de gust, també és l´hora de parlar amb les amigues. A vegades no vaig el pati i vaig a la biblioteca de l´escola . A la biblioteca vaig a fer deures, també vaig a estudiar perquè a sisè ens posen bastants exàmens difíçils, i també a llegir llibres molt  emocionants com el diari d´en Grec . M´ho passo molt  bé a l´hora del pati.

 

Mariona

 

Publicat dins de Contes, coses d'escola | Deixa un comentari

La Sofia cuina pastís de Xocolata

Aquí us deixo una recepta de pastís de xocolata:

INGREDIENTS:

–       300 g de xocolata de cobertura negra del 66% de cacao

–       250 g de mantega

–       5 ous

–       80 g de sucre

–       50 g de farina

–       5 g de llevat

PREPARACIÓ:

Es reescalfa el forn a 130ºC.
En un cassó, s’hi barreja la xocolata amb la mantega a foc baix, fins que s’hagin fos. Es reserva.
Es munten els rovells i el sucre amb l’ajuda de les barnilles elèctriques ,fins que tripliquin de volum.
Per altra banda, es munten les clares a punt de neu.
Es barreja la xocolata amb els rovells poc a poc.
S’incorporen la farina i l’impulsor tamisats tot remenant amb moviments evolvents.
Finalment, s’incorporen les clares muntades.
S’aboca la barreja dins un motlle prèviament, amb el motlle ple amb mantega.
S’enforna durant 1h i 15 minuts.
Es deixa refredar a temperatura ambient.

I ARA, A MENJAR!

Pastís de Xocolata

Sofia

 

Publicat dins de General, Receptes | Deixa un comentari

Pastís d’Andrea i Agnès

Primer de tot us direm els ingredients:

100g Farina

3 ous

100 cl d’aigua

1 l de llet

1 magdalena

100g Nata

1 sobre de llevat

I ara comencem a preparar aquest àpat:

Primer agafem un bol i  fiquem els 100 cl d’aigua, ara introduïm 100g de farina junt amb el sobre de llevat  a continuació posem la magdalena partida a trossets molt petits. Després 100g de nata, a continuació introduïm els 3 ous i per acabar fiquem el litre de llet i finalment o posem 30 minuts al forn i ja estarà acabat i preparat per menjar

Consell:no ho proveu, no és aconsellable, és una recepta inventada  per l’Andrea A i l’Agnès.

 

Publicat dins de General, Receptes | Deixa un comentari

Ous remanats amb tomàquet i tonyina

Ingredients:

–       Ous

–       Tomàquet

–       Tonyina en conserva

–       Orenga

–       Oli

–       Sucre

–       Pebre negre

–       Sal

 

Preparació:

1-    Agafem una paella i li posem una mica d’oli. Ho posem a foc fort.

2-    Tirem unes quantes cullerades de tomàquet en conserva.

3-    Posem una mica de tonyina i una mica d´oli.

4-    Afegim un pessic de sal i un d´orenga.

5-    Seguidament li posem una mica de sucre i de pebre negre.

6-    Es deixa coure fins que el tomàquet, estigui del tot desfet, sense la seva aigua.

7-    S’ha d´anar remenant de tant en tant.

8-    Desprès li tirem un ou per persona.

9-    L´hem de seguir remenant fins que l´ou estigui ben cuit.

10- El servim calent, quant s´acaba de fer.

 

Mariona

Publicat dins de General, Receptes | Deixa un comentari

Comencem nova temporada de la Xerrameca Digital

Benvingudes i benvinguts, comencem una nova temporada de la Xerrameca Digital.

Aquest  curs comencem amb molts ànims, i amb moltes ganes de fer-vos passar una bona estona i la gana…per això comencem amb una recepta boníssima.

Bona temporada i bon profit

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Inicis del futbol

El futbol es va inventar l’any 1863 per Sergio Lopez  que era un atleta.

Ho va inventar perquè volia jugar a un esport nou i d’equip.

El primer partit de futbol es va jugar amb dos jugadors.

 

Adéu nois i noies

http://es.wikipedia.org/wiki/F%C3%BAtbol

 

Sergio Medina

Publicat dins de General, Petits Reportatges | Deixa un comentari

L’àguila reial

L’àguila reial és una au rapinyaire. Mesura 90 cm. El seu plomatge té molts reflexos daurats, també al cap.

Caça des de petits mamífers fins als fills dels grans. Viu a les vessants i roques.

Les seves urpes són molt grans. Quan s’enfada, les plomes del cap se li posen de punta. El seu bec té forma d’ ham.

 

Webgrafia

http://translate.google.es/?hl=es&tab=wT#es|ca|laderas

http://www.pajaricos.es/a/a1/aguilareal.htm

http://www.mallorcaweb.net/salbufera/aus.html

 

Nico

Publicat dins de General, Petits Reportatges | Deixa un comentari

Els pingüins

Els  pingüins són aus. Els hi agrada molt el mar i no poden volar. Hi ha alguns  pingüins que els   agrada molt la calor i d’altres només els  agrada el fred. Els pingüins acostumen a menjar: peix, calamar i altres tipus d’animals marins. Els pingüins pesen aproximadament 1 quilogram i els adults mesuren 30 o 40  centímetres.

 

http://www.planetadeanimales.com/aves/pinguino.php

 

Blanca i Malena

Publicat dins de General, Petits Reportatges | Deixa un comentari

Calamars gegants

El calamar gegant és un animal semblant al calamar comú.

S’han trobat calamars de fins a 18 metres de longitud.

S’han trobat de pesos propers a les 13 tones i viuen al fons marí.

Els catxalots es mengen els calamars gegants.

Els que van descobrir el calamar gegant van ser  els de l’equip de Tsunemi Kubodera, és un equip japonès que al 2005 va ser el primer en aconseguir la primera imatge del  calamar gegant .

 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Calamar_gegant

http://centpeus.blogspot.com/2008/01/llum-sobre-el-calamar-gegant.html

Albert Blanch

Publicat dins de Petits Reportatges | Deixa un comentari

Què són els dinosaures?

Què són els dinosaures? Els dinosaures estan extingits per un meteorit que va caure fa moltíssim anys. Avui en dia també hi ha una espècie d’un dinosaure que es veu molts cops al carrer o a les botigues d’animals . Els dinosaures vivien fa milions d’anys hi havia dinosaures terrestres i marins. Fa més de 65 milions d’anys que van morir els dinosaures.

Pàgines de consulta:

http://www.duiops.net/dinos/quedinos.htmlles

http://www.encuentos.com/a-preguntas-dificiles-respuestas-faciles/que-es-un-dinosaurio/

http://www.taringa.net/posts/info/4230647/_Que-es-un-dinosaurio_.html

Oriol i Alan

 

Publicat dins de General, Petits Reportatges | Deixa un comentari