SOSTENIBILITAT

  La sostenibilitat és un dels VALORS  del centre.
Entenem  com a SOSTENIBILITAT 
el desenvolupament just, responsable
i perdurable en el temps.
Indica alguna acció que podríem fer per aconseguir que el nostre centre sigui sostenible.
 

42 pensaments a “SOSTENIBILITAT”

 1. Una cosa que podríem fer seria que quant dona el sol i entra llum per les finestres no encendre-la , perquè ja es veu bé.

 2. Indica alguna acció que podríem fer per aconseguir que el nostre centre sigui sostenible:

  Jo crec que el que podríem fer seria evitar fer malbé les taules ni les cadires, així no n’hauríem de comprar-les.
  A les estones de sol jo crec que no hauríem d’obrir la llum perquè amb la llum del sol ja n’hi hauria suficient.

 3. personalment crec que hauríem de gastar menys llum, se més responsables amb el material. perquè si tots fem aquestes coses tant simples ajudarem molt, no només al centre sino també al planeta terra i la seva contaminació.

 4. Jo crec que hauríem d’apagar les llums, perquè a les hores que treballem a classe, fa sol i no cal encendre-les. Aquesta cosa tan petita, com moltes altres, poden fer sostenible l’institut.

 5. jo crec que hem de reciclar, intentar no gastar electricitat com per exemple: llums el portàtil de la classe i també la pantalla digital i moltes mes coses, que tampoc no costen tant de fer i també així ens ajudarem a nosaltres també a l’escola i el planeta terra.

 6. Jo crec que les coses que no fem servir apagar-les ex: el llum, el gas.. Hem de reciclar , retuilitzar ser ecologics… Ex: el institut ara no gasta tant paper perque ara ho envíen per e-mail

 7. Jo crec que el que podriem fer perque el centre fos sostenible seria no gastar tants fulls,aprofitar la lllum del sol i no encendre els llums,no fer malbé el material…

 8. Jo crec que perquè el centre sigui més sostenible podriem no encendre les llums quan hi hagi sol, apagar sempre la pantalla ,etc…
  Però jo crec que també podríem netejar les taules un o dos cops al més.

 9. Hauriem de posar plaques solars per reduir el consum de la electricitat i podriem recaudar els diners fent menjars, objectes ecològics i així reduir el consum de electricitat i altres consums

 10. Es pot reduir de moltes maneres , també intentar tenir cura dels materials i intentar tenir cura de les coses.

 11. Penso que estaria bé cuidar el material i que tots els alumnes fossin conscients de que tots els cursos són importants per el futur.

 12. Jo crec que amb només no trencar el material, no fer servir la llum quan no fa falta i reciclar ja està bé que no costa tan

 13. Cada persona es com es tampoc la pots obligar a ser d’una altra manera . Hi ha maneres per evitar-ho 1 Si una persona embruta una taula que a la hora del pati quans tots juguin ell es quedi a a netejar-la.

 14. Perquè la escola no es gratuita i no es pot tirar tants dines sense aprofitar-los al màxim estudiant per poder tindre un títol escolar.
  També necessitaríem no espatllar el material com per exemple taules o cadires, perquè així no fa falta tallar tants arbres ni ens gasteriem tants diners.

 15. Aceptar cada pesona com és i no discriminar-la per que sigui diferent.
  No hi han persones millors o pitjors que altres. Cadascú és com és i tingui les qualitats que tingui s’ha de respectar a aquesta persona.

  Aquesta és la manera de que el centre es puguí sostenir i que no hi hagin problemes.

 16. La gent no té la necesitat de malgastar o malmetre als objectes perquè no hi ha res que sigui gratis.

 17. Haurien de fer unes finestres més grans perquè puguès entrar la llum i així no hauríem de pagar tanta llum i la terra ens ho estaria agraïda. També crec que hauriem de fer servir menys fulls ja que tenim les tecnologies d’avui en dia els fulls quasi que no els hauríem de veure així no tallaríem tants arbres i posaríem en perill als animals. I per últim crec que ficar plaques solars ens ajudaria ja que així no hauríem de fer servir coses tecnològiques, ni cosses cares per poder tenir llum o electricitat.

 18. Jo crec que hauríem de reciclar més els papers, es a dir, intentar-los omplir-los per davant i darrere, i no fer dibuixos innecessaris que ocupin molt poc lloc i després llençar-lo a la brossa, així evitaríem tallar tants arbres.

 19. No Hauríem de maltractar els objectes com per exemple les portes, les taules i les cadires. Hauríem de ser més ecològics i no llançar tanta porqueria al pati.

 20. Gastar menys fulls, imprimir menys coses, reciclar més, fer servir menys electricitat, fer servir menys els llums…
  M’assembla molt bé l’idea que he posat en marxa aquest any d’enviar-ho tot per correu i no imprimir-ho, perquè sinó gastem masses fulls i tinta de la impresora…

 21. Jo crec que per a aconseguir una millor sostenibilitat al nostrte centre hauriem d’intentar reduïr més els costos d’aquest, fent accións amb les quals es puguin reduïr els costos, és a dir, adoptar una manera és ecològica de veure les coses i així donar-nos compte de que amb les petites coses que podem fer diàriament podem reduïr la necesitat de diners en el nostre centre com per exemple: aprofitar les hores de sol i no encendre les llums quan n’hi ha, respectar les instal·lacións del nostre centre (taules cadires, etc) ; d’entre altres coses.

 22. Tots junts ho podríem aconseguir, ficant cadascú de la seva part… sent ecològics o més econòmics y no malgastar lo que ens convé.

 23. Jo crec que hauríem de gastar menys llum i no fer malbé el material perquè no és gratis i si has de comprar per exemple més taules doncs has de talar arbres així que no ajudes al medi ambient.

 24. Jo crec que hauriem de ser mes responsables perque si trenquem o fem malbe algo serem nosaltres els que haurem de conviure amb allo aixi.

 25. El que hauríem de fer es quant per exemple dóna el sol, apagar el llum per no malgastar. I també hauríem de cuidar més les coses i no trencar ni les taules, ni les cadires…

 26. No maltractar el material de l’escola , no tirar papers al terre per no embrutar
  i aprofitar més la llum del sol

 27. Per que el nostre planeta pugui ser mes sostenible, hem de cuidar-lo, no embrutar-lo, ser tots més ecològics.

 28. Que les persones no llencin la brossa al terra així no contaminarian tant i la terra duraria més.

 29. Jo crec que per que el institut sigui sostenible hauríem de tractar millor tot el material de l’institut

 30. Jo crec que per fer sostenible el centre seria ensenyar als alumnes a no trencar el materials perquè tot val diners. Hauríem de tancar els llums quan estem a classe de dia perquè podem aprofitar la llum del sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 

SOM ESCOLA VERDA