Els nostres projectes…

 • Projecte de socialització: És un projecte en el qual s’involucren tots els membres de la comunitat educativa del centre (docents, famílies i alumnes) i la gestió la realitza l’AFA, amb l’objectiu d’aprofitar llibres i material per tal de rebaixar el cost per les famílies i educar en solidaritat, igualtat i responsabilitat.

 • Programa ”Xarxes per al canvi”: La nostra escola forma part del projecte d’innovació pedagògica propi per a la ciutat de Barcelona, “Xarxes per al canvi”, una proposta de formació i acompanyament per part del Consorci d’Educació de Barcelona, Escola Nova 21, l’ICE de la UAB i Rosa Sensat, que acompanya els centres educatius en un procés d’actualització de les metodologies d’aprenentatge, per tal de donar resposta a les necessitats educatives de la societat  del segle XXI.Imagen relacionada
 • Treball cooperatiu: Apostem pel treball cooperatiu per tal de millorar les capacitats individuals i les relacions socials a partir del treball dins i per al grup: aprenem a treballar plegats i a ajudar-nos i potenciem els valors que ens ajudaran a viure en societat.

 • Projectes: Fem el projecte de classe a Educació Infantil i d’altres, relacionats amb els interessos dels alumnes o amb propostes dels mestres, tant a infantil com a primària.

 • Acompanyament lector – padrins: A partir de P-4 fem un treball de lectura i expressió oral, en el qual s’agrupen alumnes de diferent nivell, per tal que participin, amb responsabilitat, en el seu propi aprenentatge, alhora que es creen vincles afectius entre ells.

 • Espais d’aprenentatge a Educació Infantil: Els nens i les nenes aprenen a través del joc lliure, l’experimentació, la manipulació i la comunicació amb els altres. Permetem que l’infant sigui el constructor del seu propi aprenentatge estimulant la seva autonomia, fomentant la curiositat i l’interès i afavorint les relacions socials i la convivència.

Tenim espais de joc simbòlic, de comunicació, d’art, d’experiments i de coneixement del cos.

 • Espais d’aprenentatge a Educació Primària: Potenciem el treball en grup cooperatiu i col·laboratiu, realitzem activitats més competencials que afavoreixen l’atenció a la diversitat i el respecte maduratiu de cada infant, fomentem la curiositat, l’interès i l’autonomia.

Tenim espais d’experiments, de creació-artístic, de comunicació i llenguatge i de comunicació amb les TIC.

 • Jump Math: Hem incorporat a tots els cursos de primària un nou model d’ensenyament de les matemàtiques basat en l’estructuració i el raonament dels processos, que engloba i dóna oportunitats a tot l’alumnat.
Resultado de imagen de jump math
Imagen relacionada
 • Anglès: Comencem a introduir l’anglès oral a P3 en el moment de treballar les rutines. Realitzem tallers de plàstica en anglès a 3r i 4t i fem desdoblament de grups per treballar l’expressió oral a 5è i 6è.

Interactuem amb les noves tecnologies com a suport a l’aprenentatge i apliquem diferents tècniques per tal de desenvolupar les habilitats i capacitats individuals.

Imagen relacionada

 • Educació per a la salut:
  • Creixem Sans” i “Creixem Més Sans: Participem en el programa que promou l’Agència Pública de Salut, iniciat a 4t i amb continuació a 6è. Treballem hàbits alimentaris saludables amb alumnes i famílies, també els vinculem amb l’activitat física.
  • Fruita a les escoles”: Posant èmfasi en els hàbits saludables, participem en els programa de Fruita a l’Escola en el qual 3 dies al mes rebem fruita i fem un esmorzar saludable, amb l’objectiu de fomentar una alimentació sana.

  • Ja nedo!”: Dins del programa “ Ja nedo!” els alumnes de de 1r, durant tot el curs i dins l’horari escolar, fan natació i els de 6è també durant el primer trimestre, a l’Esportiu Claror.

 • Educació física
  • Psicomotricitat: Fem sessions de psicomotricitat a l’etapa d’infantil, realitzades per l’especialista d’educació física, per tal de treballar amb el més petits el domini corporal, les nocions espacials, temporals i de lateralitat en relació al propi cos.
  • Formigues cooperatives: Els cursos de 4t i 6è, dins l’àrea d’Educació Física, participem en el projecte telemàtic cooperatiu “Formigues cooperatives” on els alumnes de diferents escoles de Catalunya, després d’experimentar reptes cooperatius, n’inventen de nous, els comparteixen amb les altres escoles, els milloren i en fan la valoració.

 • Activitats d’entorn: Participem en diferents activitats esportives organitzades pels mestres d’EF del barri de Gràcia i en activitats programades per l’Institut Barcelona Esports, conjuntament amb altres escoles de Barcelona.

 • Sedesport: Organitzem la jornada esportiva “La Sedesport”, al final del segon trimestre, per tal de fomentar l’activitat física dins d’un marc de col·laboració i de superació individual i col·lectiva, de caràcter lúdic.

 • Hort escolar: Tots els cursos de primària tenim cura de l’hort de l’escola, fent el seguiment de tot el procés del creixement i la preparació de la terra fins que fem la collita.
 • Educació artística i musical:
  • Eix transversal: Projecte artístic. Cada any escollim un artista i el treballem des de P3 fins a 6è. Fem visites a museus, investiguem i gaudim posant en pràctica tot el que anem aprenent. Finalment exposem les feines realitzades per tota l’escola.

The Obliteration Room — Yayoi Kusama

 • Activitats col·laboratives de música: L’escola participa en les activitats de: Cantània (5è), amb escoles de tota Catalunya; Dansa Ara (2n), amb escoles de tota Barcelona i Les Escoles Canten (1r), amb escoles del barri. A més a més, es prepara un concert de Nadal on participa tot l’alumnat.

Resultado de imagen de cantània

 • “Camí escolar”: Participem, juntament amb l’AFA, en el projecte “Camí escolar, espai amic”, una iniciativa i un recurs educatiu destinat a impulsar la recuperació de l’espai públic com espai de relació i convivència, i com una manera innovadora i participativa d’abordar l’educació per a la mobilitat d’infants i adults.
 • Sortides i colònies: Tots els nivells realitzem sortides al teatre, a museus, per realitzar activitats d’educació física i de música, relacionades amb el medi per conèixer l’entorn (barri, ciutat, història …) i cada 2 anys anem de colònies des de P4.

Resultado de imagen de salidas escolares

*Darrera actualització 27/09/2019