Primària

● A l’escola hi ha un hort, on cada any, l’alumnat de primària hi planta verdures i hortalisses de temporada. Al març les famílies es reuneixen per menjar calçots!

  

● A l’hora de l’esbarjo del matí, s’ofereixen diferents propostes perquè els infants vagin allà on els vingui de gust: jocs de taula, jocs amb material reciclat, llibres de lectura i material per pintar, jocs de moviments amb raquetes, frisbees…

  

● Els nens i les nenes de primària, estan utilitzant el Google Classroom i les eines de GSuite (Gmail, Drive, Documents, Presentacions…). Estan aprenent molt amb la tecnologia!

 

● L’alumnat de primària aprèn matemàtiques amb el programa Innovamat al cicle inicial i Jump Math als cicles mitjà i superior que permet entendre les matemàtiques des de la base de forma seqüenciada.

 

Per complementar aquest treball, en algunes sessions l’alumnat duu a terme activitats globalitzades, de caràcter més manipulatiu.

● Tota la primària fa sessions d’anglès oral en mig grup.

● Cada any l’escola treballa de forma transversal algun tema o personatge històric des d’EI3 fins a 6è: Tàpies, Picasso, Frida Kahlo, les teixidores de La Sedeta, Yayoi Kusama…

Visita el Teatro-Museo Dalí como nunca habías hecho | Inout Viajes Dalí y Gala: Un amor cercano a la locura

● Al llarg del curs, l’alumnat de primària s’ajunta amb els seus fillols per dur a terme les activitats de lectura.

  

● L’alumnat de cada cicle de primària es barreja en 4 grups una tarda a la setmana perquè els infants vagin a l’espai que vulguin escollir: jocs matemàtics, tecnologia, ciències en anglès i comunicació.

       


A cicle inicial…

● L’alumnat de cicle inicial fa servir les seves caixes per guardar les seves pertinences.

    

● L’alumnat utilitza material manipulatiu als racons que es fan dins de l’aula.

     

● Tant a primer com a segon, els infants fan dues exposicions: a primer, sobre l’origen de la seva família i a segon, sobre l’ofici d’algun dels seus familiars. Els encanta que vinguin els seus familiars a l’aula a explicar-los de què treballen!

    

● Cada any, l’alumnat de primer assisteix una sessió a la setmana a la piscina del club esportiu Claror, fruit del programa “Ja nedo” de l’Ajuntament de Barcelona.

      

● A 1r, els nens i nenes participen en l’activitat de “Les escoles canten” amb altres centres educatius.

   

● A 2n, els nens i les nenes assisteixen al gran esdeveniment de dansa contemporània organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, el DANSA ARA!

   

● A les sessions d’arts plàstiques barregem el cicle en tres grups per rebre una atenció més individualitzada. Un dels tallers es fa sempre en anglès.

    


A cicle mitjà…

● L’alumnat tracta diferents temes de l’àrea de medi en forma de projecte. Els motiva molt treballar en grup i presentar les seves exposicions!

● A 4t, els infants participen en el programa CREIXEM SANS, promogut per l’Agència de Salut Pública i que té la seva continuïtat a al programa CREIXEM MÉS SANS. Aquests programes donen pautes als nois i noies sobre alimentació, nutrició, activitat física i descans.

Resultado de imagen de CREIXEM SANS

● A l’hora de plàstica l’alumnat de 3r i 4t es barreja en 3 grups, fent un dels tallers en anglès per augmentar les hores d’exposició oral a aquesta llengua estrangera.

   

● A 4t fem el musical participatiu que juntament amb altres escoles de Barcelona i de fora també, es realitza al teatre: Casino l’Aliança del Poblenou.

  


A cicle superior…

● A Cicle Superior els nens i les nenes fan les activitats d’aprenentatge a través dels plans de treball que contribueixen a millorar la seva autonomia, a planificar i organitzar-se.

● Als espais d’aprenentatge de cicle superior, les noies i els nois fan ús de la ràdio que tanta motivació els desperta!

  radiolasedeta2 

● Els nois i les noies de interpreten una obra de teatre per l’espectacle de Nadal per a tot l’alumnat i les seves famílies. Són dies de molts nervis, emocions i aplaudiments!

 

● A l’alumnat participa en l’activitat que programa cada any l’Auditori de Barcelona, Cantània!

 

● L’alumnat de assisteix durant el 1r trimestre a la piscina del centre esportiu Claror. Els agrada força aquesta activitat!

  

● A i es fa un projecte de flauta juntament amb el professor Joan Izquierdo, de l’Escola de música de l’Eixample i del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.