Festes

Grans i petits s’ho passen molt bé amb les activitats preparades a l’hora de celebrar les festes a l’escola la Sedeta.
Enguany ja podem tornar a celebrar les festes com ho fèiem abans de la pandèmia, estem tots i totes molt contentes.

Festa de benvinguda:
El primer divendres de setembre, tot l’alumnat dona la benvinguda als nens i nenes d’EI3 i a alumnes d’altres grups que comencen de nou i a les seves famílies en diferents llengües.
Les famílies porten menjar tradicional del seu país per compartir un cop finalitza la jornada escolar al pati d’infantil de l’escola.
Quina gana, amb tanta varietat de gustos i sabors!
La Comissió de festes, cada curs, edita un vídeo on s’involucra tota la Comunitat Educativa amb la versió d’alguna cançó del moment.

  

Festa de la Castanyada:

Per la Castanyada, l’alumnat de l’escola participa en escape rooms i realitza vídeos terrorífics que després comparteixen amb tota l’escola durant el matí.

A la tarda, tots els nens i nenes baixen al pati a menjar castanyes fetes per l’AFA.

    

Espectacle de Nadal:
És tradició a l’escola la Sedeta celebrar Nadal amb un gran espectacle, interpretant diferents nadales i amb obra de teatre inclosa.
Totes les famílies estan convidades a veure’l al Centre Cívic. Els nens i nenes són uns grans artistes!

    

Carnaval:
Comença la festa amb el pregó de 6è per donar la benvinguda al rei Carnestoltes. Cada any els nens i nenes, durant tres dies han d’anar vestits i ornamentats segons les consignes del rei.
Riuen molt quan veuen els companys i companyes i fins i tot l’equip de mestres en pijama, amb ornaments al cap o el que convingui. Ja se sap, per Carnaval tot s’hi val!
I arriba el gran dia, a la tarda els infants es disfressen i participen en una rua.

   

Sedesport:
L’últim dia abans de Setmana Santa, és el dia de l’esport a la Sedeta. La SEDESPORT!
L’alumnat de primària participa en les curses per cicles al voltant de l’escola i en les curses de relleus formades per tot l’alumnat de 1r a 6è barrejat en diferents grups. A veure quin grup arriba primer a la meta!
Ei, que als mestres també els agrada participar en la seva pròpia cursa de relleus!
Infantil, amb l’ajuda dels més grans i de les mestres realitza diferents circuits al pati. Com els agrada saltar, ajupir-se, córrer…!!!

    

Sant Jordi:
Per Sant Jordi, la Sedeta entra dins el món literari.
Els més menuts i menudes elaboren un conte a escala de grup classe amb les seves il·lustracions.
L’alumnat de primària es converteix en poetes i poetesses i escriuen un poema.
L’escola es troba al Centre Cívic per escoltar els contes d’infantil i els poemes guanyadors de cada grup. Quanta creativitat!

  

Després, a primària fem intercanvi de llibres i seiem al pati a llegir una estona. Que bé s’està al sol gaudint de la lectura!
A la tarda cada cicle prepara diferents activitats literàries: des de contes explicats per famílies, obres curtes interpretades per l’alumnat, treballs manuals…

  

Comiat 6è:
I arriba final de curs i la Sedeta s’acomiada dels més grans, els de 6è, que passaran a l’Institut.
Cada grup prepara un detall per a cada alumne/a de 6è i a més a més, amenitza l’estona amb un ball, una cançó o el que hagin preparat.
I per acabar, al pati fem una gran rotllana, cantem “És l’hora dels adéus” i els de 6è, al centre, s’ajunten al voltant d’una planta amb els seus millors desitjos per a la nova etapa. Quina emoció i quanta plorera!
Al vespre nit ens ajuntem famílies i professorat al pati i fem un sopar col·lectiu. Els nens i les nenes s’ho passen superbé sopant i ballant a la fresca!