Acomiadem la setmana…

… amb el primer DiscoFriday del curs 2020/21! Ens hem repartit per grups als porxos de l’escola i l’institut ja que la climatologia avui no ens ha acompanyat. Però tot i així hem pogut ballar al ritme de les cançons que els nens i nenes han escollit per la playlist d’avui!

Com us avançavem la setmana passada, encara estavem treballant en l’organització dels patis de l’Espai Migdia, ja que aquest curs ens ha plantejat nous reptes en temes d’espai. A l’hora d’organitzar els patis i els grups hem tingut present la seguretat dels infants i les possibilitats reals de cada espai disponible. Tots els grups podran passar per tots els espais de joc. Les rotacions entre espais es faran diariament, de manera que cap grup repetirà dos dies seguits al mateix espai de joc. Cal tenir en compte que el grup de primer de moment no sortirà a la plaça, que en el segon pati un grup (1r o 2n) pujarà a fer joc tranquil a l’aula i que els divendres cap grup estarà a l’aula per a que poguem participar tots del DiscoFriday.

Així, els espais que farem servir son: a primària la plaça  (dos espais de joc separats), pati tranquil, pati pin-pon, pati futbol. I a infantil, el sorral la pista d’infantil. A tots els patis hi té cabuda el joc lliure i  tranquil, però cada pati oferirà una proposta de joc específic.

 • Els dos espais de la plaça: Pilota lliure (esports o jocs amb pilota)
 • Pati tranquil: dibuix, jocs de taula, construccions, polseres…
 • Pati pin-pon: Pin-pon, tenis i bàsquet.
 • Pati futbol: el que el nom indica XD
 • Sorral: galledes, pales, rascletes…
 • Pista infantil: jog mogut (pilotes) o joc tranquil (pintar, construccions, tren…)

Pel que fa a les mesures higièniques en l’ús del material, cal tenir en compte el següent:

 • Els materials difícils de desinfectar (cordes, llibres, colors, manualitats…) no els farem servir fins a que poguem garantir les mesures higièniques.
 • Els grups d’infantil tenen el material totalment dividit i en cap cas el comparteixen. Les pilotes i el material gran es desinfecta després del seu ús. El material petit es deixa en quarentena 72h. Després és pot tornar a fer servir.
 • A primària tot el material es desinfecta després del primer pati i del segon.
 • Cap material es farà servir per dos grups comuns a la vegada. Cada pati te un material assignat que només farà servir el grup que tingui aquell pati assignat.

També hem començat a introduir les diferents dinàmiques que el curs passat ja vam posar en marxa:

 • DiscoFriday. Cada grup ballarà en el seu pati assignat
 • Menú sorpresa. Aquest Octubre el grup de 3r triarà el menú del darrer divendres del mes.
 • Assemblea de menjador. La mantindrem, però no ens podrem reunir amb els representants de curs de forma grupal. Cada grup treballarà de forma individual les diferents propostes i el representant de curs serà l’enllaç amb coordinació.
 • Setmana temàtica. Cada mes un grup triarà un tema que es traspassarà a la resta i, també per grups, triarem quines activitats volem fer en relació a aquell tema. Començarem al Novembre.

De moment, no hem obert l’ús de la biblioteca fins a que poguem determinar la millor forma de fer servir l’espai i concretar les mesures higièniques; i la bibliopati també està pendent fins a que poguem  fer packs de llibres per a cada grup i no haver-los de compartir.

Algunes de les dinàmiques, però, aquest curs no podrem realitzar-les ja que els grups comuns no poden entrar en contacte: els superdespertadors i el joc amb padrins.

Si teniu cap pregunta, no dubteu a contactar-nos!

(fent click a la imatge podreu veure més imatges)

Aquest article ha estat publicat en Menjador. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.