La màgia de la llum

A l’aula de Bastoners (infants de 0-1 any), hi tenim sempre una pantalla de llum. És una pantalla i no una taula per tal de poder respectar el moviment lliure d’aquests infants que encara no s’aguanten drets, sinó que interactuen amb l’entorn estirats de panxa a terra, de panxa amunt o asseguts.

Les propostes amb llum generen un clima de joc atractiu, acollidor, càlid…i permeten crear un espai per a l’experimentació i l’expressió artística que anima als nens i a les nenes a participar en activitats d’aprenentatge a través del joc, sense que ni tan sols se n’adonin.

El 24 de gener vam posar a l’abast de l’infant diversos objectes translúcids perquè poguessin jugar i experimentar amb aquests damunt la llum. 

Amb aquesta proposta  i a través dels sentits van poder experimentar amb les propietats de la llum i el color.

Observaven amb atenció la transformació i l’efecte que experimentaven els objectes quan entraven en contacte amb la llum: la intensitat i la superposició dels colors, les transparències, el descobriment d’objectes continguts en uns altres que abans no apreciaven… Es formulaven hipòtesis i en comprovaven els resultats.

Com més jugaven amb aquell material, més curiositat se’ls hi despertava per continuar investigant.

 Raquel Blancafort

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *