Moviment lliure

Al grup de 0-1 grans, a l’aula de Grallers, disposem d’una estructura Pikler, aquesta estructura permet als infants posar a prova les seves possibilitats motrius lliurement i segons les necessitats de cadascun d’ells. Aquesta, està formada per un triangle amb esglaons i una rampa que es pot acoblar a diferents alçades, ofereix l’oportunitat de desenvolupar les habilitats necessàries per què permet els nens i nenes superar els obstacles i reptes necessaris per adquirir coordinació i orientació espacial, a més de enfortir els músculs i les articulacions.

La segona setmana de març, els infants que ja estaven preparats motriument i de manera intuitiva, van descobrir que hi havia unes barres a on podien posar un peu i després l’altre intentant de pujar-hi. Amb aquest gest van iniciar el procés d’escalada, una escalada que d’entrada pot semblar difícil però que amb l’acompanyament respectuós de l’adult, que confia en un infant capaç, el portarà a dominar els moviments a través de la pròpia acció i autonomia.

La part de la rampa els va suposar una dificultat encara més complicada d’assolir, ja que s’havia de fer força amb braços i cames a més de coordinar-ne el moviment, però ells ho provaven una vegada i una altra.

Per tant com diu Emmi Pikler:

“Si els donem als nens l’espai i les possibilitats necessàries per a moure’s en llibertat, ho faran amb tanta bellesa i gràcia com a animals: amb agilitat, senzillesa, confiança i naturalitat”.

Lurdes Torres i Raquel Blancafort

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *