L’hamaca

A l’espai exterior de les aules de Bastoners i Grallers (infants de 0-1 any), hi tenim una hamaca. El dia 28 d’octubre, aprofitant que el clima era agradable, vam sortir al jardí i a través del joc amb l’hamaca, vam oferir als nens i a les nenes, un moment per a la relaxació. 

Als infants els hi agradava ser gronxats: la sensació del balanceig, notar el seu cos en moviment tot i estar quiets, la velocitat suau…poder veure i observar l’entorn que els envoltava des d’una altra perspectiva, notar la brisa de l’aire, i sobretot la interacció amb la mestra que li feia un acompanyament i jugava amb ell/a mentre el gronxava.  

Al mateix temps, estirats damunt l’hamaca, els infants posaven a prova l’equilibri, prenent consciència de la postura corporal, el to muscular i la coordinació de les diferents parts del seu cos. Amb el balanceig, la capacitat dels infants per controlar el seu cos en moviment prenia protagonisme, juntament amb el plaer de ser gronxats, la  calma i el gaudi. 

Al llarg dels primers anys de vida, els infants passen per molts canvis, d’una dependència total a una autonomia plena. Per aquest motiu, l’hamaca del jardí està penjada en una alçada baixa perquè a partir del moviment lliure, quan els infants se’n sentin capaços, puguin enfilar-s’hi sols. Tanmateix, i en aquest sentit, en un primer moment, els infants necessitaran que sigui l’educador/a qui els gronxi, però més endavant, els nens/es ja podran impulsar-se per ells mateixos. 

“Ziu, zau…Ziu, zau…

Vine aquí, vés allà,

pujo i baixo, pujo i baixo.

Vine aquí, vés allà,

pujo i baixo sens parar.”

                                           Cançó popular

Raquel Blancafort i Lurdes Torres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *