La irregularitat del terreny

L’entorn que tenim ens permet coses com aquesta:

El dia 16 d’octubre vam sortir a l’exterior a fer una sessió de psicomotricitat pels terrenys irregulars més propers que ens ofereix el ric entorn que ens envolta. 

Anem fins allà, uns caminant i altres amb el carro. D’aquesta manera ens podem permetre distàncies més llargues on tots hi podem arribar. 

Un cop allà, aparquem el carro i.. a desplaçar-nos per damunt de la natura. Pugem roques, passem herbes altes, ens deixem emportar per les petites descobertes, experimentem el tacte suau i el tacte aspre d’algunes plantes tot apartant-les per passar, etc. 

En aquesta sortida, s’ofereix la possibilitat de quedar-nos a una zona propera al carro, sense desplaçar-nos molt, i també s’acompanya a aquells infants que presenten més interès i ganes de caminar aprofitant els petits reptes que se’ls plantegen contínuament, molts d’ells, inesperats. 

Per tant, aquest dia, el grup d’infants va quedar lleugerament dividit en dos: els infants que buscavem elements de la natura en una zona més reduïda i, infants que van arribar un tros més enllà, cridant-nos per comprovar que cada vegada eren més lluny i possiblement ens vèien més petits i petites. 

Quina caminada! Per tots, va ser un gran esforç, respectant les capacitats, habilitats i necessitats de cadascun.

Mercè Riera i Rosa Vilà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *