Primers contactes amb el fang

El primer contacte amb el fang per als Bastoners, grup d’infants de 0-1 anys, es va portar a terme a finals del primer trimestre, quan els infants ja s’havien anat fent seus els espais de l’escola.

Se’ls va oferir en format d’un bloc gran a sobre d’una tarima de fusta posada a terra, per tal que hi poguessin accedir lliurement. Després d’un primer moment d’observar atentament, d’acostar-s’hi i tornar enrere diverses vegades, tots es van atrevir a tocar-lo.

Mentre hi va haver a qui no li va agradar la sensació massa tova i freda d’un material que no coneixia, a d’altres els va atraure força. I una vegada i una altra hi enfonsaven els dits, l’esgarrapaven, volent agafar-lo, observant atentament els trossets que els quedaven a les mans.

En aquest moment evolutiu els nens i nenes fan les descobertes sensorials amb tot el cos, per tant a l’hora de dur a terme aquesta activitat els vam treure la roba, deixant els braços i les cames lliures, fet que va propiciar que més d’un, després de tocar-ho amb les mans també ho provés amb els peus, essent una experiència en què hi van tenir cabuda diversos aprenentatges:

  • Emocional: tocar quelcom desconegut.
  • Cognitiu: comprovar el resultat d’agafar i tocar el material.
  • Vivencial: és l’infant el que decideix què, com i quan intervenir.
Lurdes Torres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *