Deixar-nos portar per la pintura

Quan els infants de 2 a 3 anys entren dins l’atelier tot canvia, es crea un ambient general que desprèn calma i serenor. Si parem bé l’orella només s’escolta la remor dels pinzells anant amunt i avall en contacte amb el paper. 

Quan els infants entren dins l’atelier es troben un espai creat i pensat per ells, un espai on deixar-se portar per la creativitat i la imaginació del moment. Sempre que entrem dins l’atelier intentem que el grup d’infants que hi entra sigui un grup petit (5-6 infants) d’aquesta manera podem acompanyar-los de manera més individualitzada i observar-los a ells i a les seves accions amb més detall. De manera que, mentre un grup és dins l’atelier els demés són dins l’espai de referència, cadascun d’ells acompanyat d’un adult. 

Durant aquesta proposta amb pintura, portada a terme el 3 de febrer, els infants es van trobar un espai preparat per expressar-se a través de la pintura. Dins, hi havia dos cavallets amb paper d’embalar, una bobina amb diferents recipients que contenien pintura de colors càlids (groc, taronja i vermell) i pinzells. En aquesta proposta en concret els infants van entrar dins l’espai sense cap mena de consigna-guia a realitzar, per tant, es tractava de viure el moment de creació com cadascú es sentis més còmode. 

En un principi, cada infant va agafar un pinzell i el va sucar amb la pintura. Al començament tots actuen i executen les mateixes accions, fan anar al pinzell amunt i avall per observar el rastre que deixa la pintura. A mesura que la proposta va començant a fluir van començar a aparèixer peculiaritats ens les accions.

Alguns d’ells començaven a produir un traç horitzontal, d’altres comencen a fer formes amb l’ajuda del pinzell (petites onades o rodonetes petites), d’altres es pinten les mans per observar el rastre que deixen damunt del cos,… cadascun d’ells individualment porta a terme aquelles accions que necessita en aquell moment cadascuna d’elles molt important en el desenvolupament de cada infant. 

 

“Tot nen és un artista, el problema és seguir sent un artista quan es creix”.

Pablo Picasso

 

 

Ariadna Riera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *