Rampes i moviment

Des de ben petits els infants tenen la necessitat de moviment.

Moure’s i explorar aquest moviment amb el cos és quelcom innat en ells per poder adquirir un bon desenvolupament motriu.

A l’escola, es porten a terme diverses propostes interiors de psicomotricitat, però, sovint aprofitem l’entorn de l’escola per posar a prova el cos i el seu moviment. 

El dia 8 d’octubre, els nens i nenes més grans de l’escola, van sortir a un parc proper. En aquest parc i trobem diferents tipus de rampes. Quan van arribar-hi, amb molta emoció, van començar a córrer i enfilar-se en aquelles rampes més petites, aquelles que són accessibles al moviment de qualsevol infant en aquesta edat. 

En Josué, un dels infants de l’aula, va observar les rampes més altes i si va enfilar. És un nen molt àgil i de seguida va ser a dalt. De sobte, la majoria dels ulls dels seus companys/es li van clavar la mirada, una mirada que desprenia emoció i ganes de poder fer allò que acabava de fer en Josué.

Així que alguns d’ells van agafar embranzida i van començar a pujar la rampa, però, no era tan fàcil com semblava. L’Aleix que és un nen amb molt de moviment, però molt pacient, ho va anar provant una i una altre vegada. – És molt difícil! deia. Però amb la seva perseverança i constància al final va superar el repte i va arribar a dalt de tot. 

Durant aquesta proposta de psicomotricitat exterior, els infants van poder experimentar el moviment del propi cos en un pla inclinat, van aconseguir superar reptes motors, desenvolupar nous moviments, adquirir noves estratègies cognitives per superar aquests reptes motrius, entre altres coneixements que els ajudaven en el seu desenvolupament global. 

 

“Jugar és actuar, és transformar el món en el que vivim, és viure plenament, és existir”.

B. Aucouturier

 

 

 

Ariadna Riera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *