Ho celebrem!!!

Quins nervis!! Quina feinada!!! Però després de tot, hem pogut celebrar aquests 10 anys de la Coral.

El dissabte 25 d’abril, vam organitzar una petita festa commemorativa del 10è aniversari de la Coral. Va ser una festa carregada de sentiments i d’il·lusió, perquè els cantaires la van preparar amb totes les ganes i el seu esforç.

Van cantar els petits de la coral, seguits dels grans i posteriorment la Coral “Veus del Poble” va contribuir amb unes magnífiques cançons, tot i el poc temps que se’ls va donar per preparar-les. Gràcies a tots els que hi vau contribuir.

Els cantaires ens van amenitzar amb unes audicions, donat que uns quants d’ells estudien a l’escola de música. Quines melodies!!!

I després malabars amb el diàvolo per part de tres d’ells, el públic aplaudia sense parar.

El ball va ser el següent, Streetdance coordinat i assajat amb precisió per tal de donar un toc de moviment a la festa. Com es mouen aquestes noies!!

Es van donar uns obsequis a les entitats que han colaborat durant aquest període de temps, per part de la Coral. I la sorpresa dels pares i mares a les que ajuden a tirar endavant la Coral. Emoció, i rialles per part de tots, però per damunt de tot agraïment.

Agraïment als pares i mares que m’han ajudat a tirar-ho endavant sense esperar res a canvi.

I un petó molt gran pels meus nens i nenes de la Coral.

Moltes gràcies!!!

 

Hem gravat l’himne de l’escola!!

El divendres dia 1 de febrer pel matí, ens vam posar mans a la feina. A l’hora del pati, i després de que el Pau i l’Héctor, gravessin la melodia amb diferents instruments, vam reunir als alumnes més grans de la coral al gimnàs i vam crear un estudi de gravació casolà. En primer lloc, vam demanar al CRP que ens deixès el kit de l’xtec ràdio, vam col·locar dos micròfons damunt el plinton del gimnàs i ja vam estar preparats per començar a gravar. Els alumnes que van participar d’aquesta experiència van ser: el Gabriel, la Silvia, la Laia, la Miriam, la Berta, la Marina, l’Aina, la Júlia i la Núria. Ho van fer tan i tan bé que només vam haver de fer dos intents per gravar la cançó.gravació

La cançó de La Parellada

El curs escolar 05-06, vam celebrar el 140è aniversari de la nostra escola. Es van organitzar tot un seguit d’actes que van permetre aprofundir en els records de tota la comunitat educativa. Mesos abans se’m va oferir la possibilitat de composar el que seria l’himne de la nostra escola i amb moltes ganes i il·lusió em vaig posar a treballar.

Sota aquestes ratlles trobareu la lletra, que avui dia ja coneixen tots els nens i nenes. Normalment la cantem en dates assenyalades.


“Himne de La Parellada”

1.- Un curs comença quin gran enrenou

l’estiu s’acaba comencem de nou.

Alumnes, pares, també professors,

amics i amigues d’arreu del món.

Tinc una escola de color blau

que té finestres com un palau,

l’anomenada, la Parellada

l’anomenada, la Parellada.

2.- Aprenc de lletres, les operacions,

anglès, gimnàstica i moltes cançons.

Hi ha biblioteca, també ordinadors,

tenim tres patis i molts gronxadors.

Tinc una escola…

3.- Tenim les classes amb nom d’ocells

que piulen volen pel Baix Penedès.

Tres papereres, paper reciclat,

i escola verda ens han atorgat.

Tinc una escola…

4.- La castanyada amb els seus panellets

tió Quaresma porten regalets.

Per Carnaval anem tots disfressats,

i amb el teatre vestits maquillats.

Tinc una escola…

5.- Anem creixent tots ens anem fent grans,

l’abecedari i també els decimals.

I a la motxilla portarem de tot,

colònies, festes i molt bons records.

Tinc una escola…

La coral farà 10 anys!!

El proper curs escolar 08-09, la coral “Els follets del castell” farà 10 anys!

Sembla ahir quan en Josep M. Fontanet i la Rosa M. Dalmau em proposaven que formés una coral a la pròpia escola.  Va ser molt engrescador i emocionant començar aquesta nova etapa musical. No era la primera vegada que portava una coral, en vaig crear una quan estava treballant al Ceip La Canonja, i una altra al Ceip Marinada de Cambrils. Totes elles, plenes d’alumnes engrescats i plens d’il·lusió. Però aquesta vegada, el repte era més gran perquè calia crear-la a partir d’una coral que feia molts anys ja havia existit.

Després del començament vam anar buscant els petits grans detalls, com ara: el logo de la coral, i el nom! Els propis alumnes van fer les seves propostes i entre tots van decidir el seu nom…  es diria: “Els follets del castell“. 

A en Toni Reventós, mestre de l’escola i gran artista, se li va demanar de fer el logo de la coral i molt encertadament, amb els colors de la terra i la seva sensibilitat el va dibuixar. Gràcies Toni, per haver-nos donat una representació plàstica a idees i sentiments.

Tot i que normalment els començaments acostumen a ser difícils, en aquest cas, la il·lusió dels nens i nenes de l’escola per cantar, va fer que fos d’allò més fàcil. Un cop a la setmana i reunits a la classe de música, vam començar a donar-li forma a la coral que volíem.

Important va ser el suport rebut per la coral “Veus del poble” que ens va obrir les portes a la cantada de Caramelles i a diferents actes en els quals sempre érem convidats. Gràcies a totes les persones que ho van fer possible. 

La coral ha cantat en moltes ocasions, i el SCIC (Secretariat de Corals infantils de Catalunya) ens ha ofert la possibilitat i els espais ideals per fer-ho: l’Auditori i el Palau Sant Jordi de Barcelona, entre ells. Hem assistit a tallers, i a trobades generals, i fins i tot a diferents Juguem cantant de la comarca.

Un any fins i tot, vaig crear un grup de grans (i quan dic grans em refereixo a alumnes que estan estudiant a secundària). L’experiència va ser increïble, donat que les noies que hi assistien volien anar a cantar on fos. I així ho vam fer, vam participar de la Cantada que feien totes les Corals de Catalunya en el Preforum de Barcelona. Aquesta cantada va tenir lloc al Palau de Badalona i vam poder cantar amb gent de molt diverses edats des de petits fins a grans. Tota una experiència que estic segura ningú oblidarà.

El Departament d’Ensenyament, des de fa uns anys, també ha començat a oferir a les escoles la possibilitat de participar del cant i de la música organitzant cada any una cantada de les diferents corals que trobem als diferents centres educatius de la província de Tarragona. Encara recordo la primera vegada que hi vam participar. La nostra coral era la única que portava nens i nenes de P3 i la veritat és que veure’ls cantar damunt l’escenari, se li feia caure la baba a qualsevol. Avui en dia directores d’altres corals m’ho recorden, “Aquests són els nens que cantaven: El patio de mi casa, oi?.

En aquest moment, estem esperant amb moltes ganes que arribi el curs vinent per poder encetar una sèrie d’actes que ens permetran celebrar com cal els 10 anys que portem treballant per tots aquells a qui els agrada la música i sobre tot, els agrada cantar.

Penso que és important, recordar a tots els nens i nenes que han passat per la coral de l’escola, no podria nombrar-los a tots perquè penseu que en són molts, però si que m’agradaria que participéssiu d’aquest bloc i féssiu les vostres reflexions i aboquéssiu els vostres records en unes petites ratlles.

Hola!

Benvinguts al primer bloc del Ceip La Parellada, en aquest cas de l’àrea de música. I us preguntareu el perqué, doncs molt senzill. La música fa molts anys que és un vehicle d’aprenentatge per als nostres alumnes, conviu amb ells des del començament de l’escola fins que han de marxar cap a secundària. Pèro des de fa gairebé 6 anys, les noves tecnologies estan essent un pilar fonamental de comunicació i aprenentatge a la nostra escola. Les pissarres digitals ocupen un racó a cadascuna de les nostres aules i això ens permet arribar més lluny en la nostra tasca docent.

Us animo a tots: pares i mares, alumnes i professors/es a participar d’aquest bloc i fer-ne un vehicle més de comunicació entre tots.