Egipcis i Científics 3r
Aquí teniu alguns dels treballs fets sobre paper pels alumnes de 3r
Follets i Planetes (1r)
Aquí teniu una petita mostra d’alguns dels treballs sobre paper que han fet els Follets i els Planetes de 1r
Entre la realitat i la ficció
De la fotografia de la naturalesa a la naturalesa de la fotografia
Els alumnes de 5è i 6è anem a veure l’exposició De Facto 1982 2008 del fotògraf Joan Fontcuberta
“Miracle del Foc” Ivan IstochnikovTrenta anys experimentant amb la fotografia li han reportat a Joan Fontcuberta un gran prestigi internacional. Ara, una retrospectiva al Palau de la Virreina, a Barcelona, permet veure tot allò més destacat de la seva obra, gairebé tres dècades d’ofici plenes d’universos imaginaris i molt d’humor.
Joan Fontcuberta, més que un fotògraf és un artista. L’obra d’aquest barceloní, un dels noms més importants de la fotografia espanyola del segle XX, es pot veure aquests dies al Palau de la Virreina a l’exposició “De facto. Joan Fontcuberta 1982-2008”. Es tracta de 200 instantànies que tenen com a protagonistes uns personatges de ficció, el cosmos, els fluids humans, els fòssils o els paisatges terrestres.
Una serralada feta a partir de les claus de José María Aznar, Jordi Pujol o Joan Clos, estranys animals dissecats o la sèrie feta amb llet materna i sang d’amics i coneguts són algunes de obres que es poden veure en aquesta exposició, un bon exemple de per què Fontcuberta va ser nomenat cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres de França.
Ell no és només un fotògraf. També és un pensador de la fotografia. Avui dia, les imatges tenen una importància capital en la vida de totes les persones i “hem de saber reaccionar davant seu”. Sobre la tècnica, Joan Fontcuberta ha reconegut que és “difícil parlar del que és el cor de la imatge fotogràfica”. Ell s’inclina “més per les entranyes de la fotografia, el seu perímetre i les interseccions amb altres disciplines”.
Vídeo 1 (3.24)notícia de l’exposició de Facto 10-11-08
Vídeo 2de (bcn.cat) vídeo sobre l’exposició de Facto
vídeo 3 F de Fontcuberta (documental) 4 -11-05
vídeo 4 L’hora del lector 27-11-08
A MI NO M’AGRADA EL MARRÓ
El marró no és el nostre color preferit, però és un color que trobem a tot arreu…
Hem visionat el documental “Marró: la vida secreta de la bellesa” i hem provat de fer tants marrons com hem poguts barrejant diferents colors a la paleta.
Aquí teniu les nostres obres plenes de fulles pintades amb marrons de tardor…
“Marró: la vida secreta de la bellesa” és un documental de colors en sèrie, si voleu veure tots els documentals podeu anar al bloc sol, art i cintes de vídeo
Tresors de paper
Aquest cap de setmana he visitat l’exposició Tresors de paper que la Fontana d’Or del Centre Cultural de Caixa Girona ofereix fins el 16 de novembre. Feia dies que ho tenia pendent i m’hauria sabut greu haver-me-la perdut, doncs, com bé diu el seu nom, es tracta de petits tresors en forma de llibres, jocs o joguets de paper.
La col·lecció, d’en Quim Corominas, la formen més de 300 peces de finals del segle XIX i XX: contes, postals, nines retallables, màquines de cine, zoòtrops, cases, teatres, marionetes, jocs i moltíssimes coses més. En acabar l’exposició, un documental mostra els efectes i moviments d’aquestes delicades meravelles, que hem vist exposades dins de vitrines, protegides de moltes mans curioses.
Si podeu, no us la perdeu.
informació bloc mirades
Pintem els anagrames
El procés per realitzar els anagrames (6è) ha estat:
- Fer diferents propostes amb llapis de grafit
- Triar un disseny i pintar amb llapis de colors
- fer evolucionar el disseny portant les línies fora del cercle i pintar amb temperes.
Ampolla i pot de vidre
Del Fang a l’escultura. SANTI MOIX
Santi Moix. Del fang a l’escultura
30 de maig , 2008
fins el 10 de gener, 2009
al museu de la Ceràmica de Barcelona
Presentació de l’obra ceràmica realitzada per l’artista al llarg de catorze anys en col·laboració amb el ceramista Joan Raventós a la seva terrisseria de La Bisbal.
Santi Moix, nascut a Barcelona el 1960, viu i treballa a la ciutat de New York. Aquesta serà la seva primera exposició antològica de ceràmica.
Vídeo de l’exposició
UN CISTELL DE TARDOR
Un cistell de vímets, unes pallofes de castanyes, unes fulles de plataner, uns mocadors.
Diferents objectes amb diferents textures que hem dibuixat amb llapis de grafit (6è)