Entre la realitat i la ficció

De la fotografia de la naturalesa a la naturalesa de la fotografia

Els alumnes de 5è i 6è anem a veure l’exposició De Facto 1982 2008 del fotògraf Joan Fontcuberta

miracle-del-foc-joan-fontcuberta.jpg          astronauta-fontcuberta.jpg

“Miracle del Foc”                                                Ivan Istochnikov

Trenta anys experimentant amb la fotografia li han reportat a Joan Fontcuberta un gran prestigi internacional. Ara, una retrospectiva al Palau de la Virreina, a Barcelona, permet veure tot allò més destacat de la seva obra, gairebé tres dècades d’ofici plenes d’universos imaginaris i molt d’humor.
Joan Fontcuberta, més que un fotògraf és un artista. L’obra d’aquest barceloní, un dels noms més importants de la fotografia espanyola del segle XX, es pot veure aquests dies al Palau de la Virreina a l’exposició “De facto. Joan Fontcuberta 1982-2008”. Es tracta de 200 instantànies que tenen com a protagonistes uns personatges de ficció, el cosmos, els fluids humans, els fòssils o els paisatges terrestres.

Una serralada feta a partir de les claus de José María Aznar, Jordi Pujol o Joan Clos, estranys animals dissecats o la sèrie feta amb llet materna i sang d’amics i coneguts són algunes de obres que es poden veure en aquesta exposició, un bon exemple de per què Fontcuberta va ser nomenat cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres de França.

Ell no és només un fotògraf. També és un pensador de la fotografia. Avui dia, les imatges tenen una importància capital en la vida de totes les persones i “hem de saber reaccionar davant seu”. Sobre la tècnica, Joan Fontcuberta ha reconegut que és “difícil parlar del que és el cor de la imatge fotogràfica”. Ell s’inclina “més per les entranyes de la fotografia, el seu perímetre i les interseccions amb altres disciplines”.

Vídeo 1 (3.24)notícia de l’exposició de Facto 10-11-08

Vídeo 2de (bcn.cat) vídeo sobre l’exposició de Facto

vídeo 3 F de Fontcuberta (documental) 4 -11-05

vídeo 4 L’hora del lector 27-11-08

Més informació web centre de la imatge de bcn

Altres blocs sobre l’exposició

A MI NO M’AGRADA EL MARRÓ

El marró no és el nostre color preferit, però és un color que  trobem a tot arreu…

Hem visionat el documental “Marró: la vida secreta de la bellesa” i hem provat de fer tants marrons com hem poguts barrejant diferents colors a la paleta.

Aquí teniu les nostres obres plenes de fulles pintades amb marrons de tardor…

View Album

Get your own

“Marró: la vida secreta de la bellesa” és un documental de colors en sèrie, si voleu veure tots els documentals podeu anar al bloc sol, art i cintes de vídeo

Tresors de paper

tresors-de-paper.jpg

Aquest cap de setmana he visitat l’exposició Tresors de paper que la Fontana d’Or del Centre Cultural de Caixa Girona ofereix fins el 16 de novembre. Feia dies que ho tenia pendent i m’hauria sabut greu haver-me-la perdut, doncs, com bé diu el seu nom, es tracta de petits tresors en forma de llibres, jocs o joguets de paper.

La col·lecció, d’en Quim Corominas, la formen més de 300 peces de finals del segle XIX i XX: contes, postals, nines retallables, màquines de cine, zoòtrops, cases, teatres, marionetes, jocs i moltíssimes coses més. En acabar l’exposició, un documental mostra els efectes i moviments d’aquestes delicades meravelles, que hem vist exposades dins de vitrines, protegides de moltes mans curioses.

Si podeu, no us la perdeu.

informació bloc mirades

Del Fang a l’escultura. SANTI MOIX

Santi Moix. Del fang a l’escultura
30 de maig , 2008

fins el 10 de gener, 2009
al museu de la Ceràmica de Barcelona

Presentació de l’obra ceràmica realitzada per l’artista  al llarg de catorze anys en col·laboració amb el ceramista Joan Raventós a la seva terrisseria de La Bisbal.
Santi Moix, nascut a Barcelona el 1960, viu i treballa a la ciutat de New York. Aquesta serà la seva primera exposició antològica de ceràmica.
Vídeo de l’exposició santi_moix.jpg