Què bo! Més dels que molts pensaven. I és que un entrepà 100% vegetal és molt bo i molt sa.
Fa temps que investiguem sobre alimentació i hem aprofitat que tenim un hort fantàstic a la nostra escola per recollir algunes verdures.
La seqüència del matí va ser la següent:
9.05h: anem amb la Clara a l’hort i per grups de 4 ens explica com es recullen les verdures d’un hort i cadascú practica. Ens emportem enciam i escarola.
9.30: organitzem les taules amb tot el que hem portat: estovalles, plats, tovallons, tomàquet, cogombre, pebrot, pastanaga, remolatxa, olives, ceba i pa.
9.40h: comencem a treballar: pelem, tallem, netegem, compartim…
10h: comencem a fer els entrepans. Decidim el tros que volem, suquem el pa, posem l’oli….
10.15h: els primers en acabar comencen a menjar.
Un bon matí, un bon esmorzar i una bona feina feta. I és que a l’hora de menjar l’entrepà vam aprofitar i vam fer un experiment de la nostra investigació: vam provar d’empassar-nos el menjar mastegant poc, mastegant 10 vegades i mastegant 30 vegades. Era una de les últimes incorporacions en la nostra investigació i és que necessitem mastegar almenys 30 vegades per empassar-nos el menjar ben triturat i poder fer la digestió ben feta.
Ah, i per la tarda vam escriure la recepta de l’entrepà. Una recepta a tenir en compte.
Bon profit!
![]() |
Entrepà vegetal |