L’últim tema que hem treballat a l’aula ha estat el de l’alimentació equilibrada o “Els bons aliments”. L’objectiu d’aquest treball era promocionar i donar a conèixer entre els infants els aliments saludables i per això haviem de fer-los conscients de què mengen cada dia i fer-los reflexionar sobre si els seus hàbits són saludables o no. Per això vam decidir recollir dades i fer una estadística sobre quins aliments són els més consumits entre els alumnes. Vam crear un quadre de doble entrada on anàvem comptant quant infants menjaven cada tipus d’aliment a l’esmorzar i al dinar durant una setmana. El resultat fou el següent:
Un cop recollides les dades vam comptar els resultats i vam crear un diagrama de barres per poder comparar els resultats en funció de cada aliment. I aquí està el resultat:
Així hem pogut veure que els infants de la classe de les tortugues prenen molta llet, fruita i pasta, força carn i verdura però sorpèn que mengin molt poques llegums.
Com a valoració d’aquesta activitat, val a dir que no sempre és fàcil saber què han menjat els infants a casa, sobre tot amb aquells infants que encara estan aprenen el català i tenen poc vocabulari per poder-se expressar. En aquest sentit, les revistes de receptes ens han ajudat força a trobar plats que s’assemlen a allò que els infants ens volen explicar. També hem comprovat que molts d’ells només mengen un sol plat a casa i no sempre és prou complert. Amb les famílies no hem fet cap treball concret per les dificultats que hem trobat en d’altres ocasions, però veiem que a partir dels propis infants les famílies també n’aprenen.
D’aquí a uns mesos tornarem a fer, si és possible, la mateixa recollida de dades per fer un estudi de l’impacte que ha tingut el treball realitzat durant aquestes setmanes.