Tardes de joc!

CURS 2018-2019!!

Els nens i nenes d’Educació Infantil hem començat les TARDES DE JOC.

Els dimarts , dimecres i dijous per la tarda, tots els alumnes de P3, P4 i P5 ens ajuntem i gaudim d’uns espais de joc plens d’aprenentatges. L’espai d’experimentació on manipulem amb diferents materials i descobrim grans experiments.  L’espai d’art on deixem treure tota la nostra creativitat amb materials plàstics. L’espai de construcció on realitzem estructures amb diferents materials. I, l’espai de juguem on, ens endinsem al món del joc simbòlic.

Mireu com juguem i aprenem tots junys!!

 A més amés, durant les tardes de joc gaudim de tres tallers on els nens i nenes en petits grups gaudeixen i aprenen diferents àrees a partir del joc. El taller “1, 2 , 3 pica mates” ple de jocs matemàtics.

El taller “Temps era temps” on vivim les històries i aventures dels contes.

El taller “El nostre hort”  amb P4 i P5 que ens convertim en autèntics agricultors.

I, el taller “El kuais” a P3 on coneixem el nostre cos i les seves parts.

CURS 2017-2018!!

Aquest curs a l’escola hem engegat el nou projecte: LES TARDES DE JOC!! oferint a tot l’alumnat de P3, P4 i P5 diversos tallers per aprendre i gaudir aprenent.

Durant les tardes les aules de parvulari es transformen en espais d’experimentació, d’acció, de joc, de creativitat, de lògica, de pensament i sobretot de llenguatge.

Els nens i nenes més menuts de l’escola es troben diferents propostes d’activitats que promouen la construcció del seu coneixement per a què arribi a ser un ésser personal, emocional, social i intel·lectualment competent. Una nova organització d’espais, recursos i materials que permet, alhora, tenir en compte els diferents ritmes d’aprenentatge.

Quins són aquest tallers?  “Fem clic” ,“Som artistes, ”Easy peasy! Let’s play and learn!, “Arquitectura”, “ Juguem“, “Ments curioses”, “1, 2, 3 pica mates” , “Temps era temps” ,“Fem teatre”, “Petits músics” i “Descobrim l’hort”.

En l’educació infantil, l’experimentació, l’acció i el joc –activitat natural, pròpia i espontània dels infants- són la base dels processos d’aprenentatge, de la mateixa manera que la interacció amb altres persones i la convivència i la socialització permeten als nens i les nenes créixer i desenvolupar-se. D’aquí la gran importància d’aprendre tot jugant!!!

Mireu i gaudiu veient com juguen i aprenen els petitons de l’escola!

Mireu com juguem i aprenem en el taller de l’hort!

Els alumnes de P4 i P5 han tingut l’oportunitat d’anar a l’hortet de l’escola durant les tardes de joc.

Han après moltes coses plantant llavors de pèsol, decorant CD’s que hem penjat perquè espantin els ocells i hem regat les verdures (enciams, cebes, faves…) i els arbres (caquier, pruner, nesprer i la figuera).
Els dies que per problemes meteorològics (fred, vent pluja…) no podem sortir a l’exterior, anem a l’aula d’hort. Allí tenim petits germinadors on també hem plantem llavors. També fem dibuixos amb fulles, branquetes i petits fruits secs ja que amb elements de la natura fem art!.
Aquests dies estem pintant uns molinets de vent que penjarem a l’hortet.

Ens agrada molt anar a l’hort!!

Experiments!

A les tardes de joc experimentem amb diferents materials i ens ho passem d’allò més bé!

Aquí teniu una petita mostra de joc amb farina i taps. Mireu, mireu…

 Construïm junts!

A l’espai de “Construïm junts” hem pogut jugar amb un nou material “el KAPLA””.

El KAPLA és una caixa de peces de fusta que  ens permet fer volar la imaginació elaborant diferents construccions: edificis, carreteres… Tots els nens i nenes són capaços de realitzar una construcció amb aquest material, de manera individual o col-lectiva, plana o amb volum…

Mireu, mireu que bé ens ho hem passat!

  Juguem i aprenem amb els BEE-BOTS, els nostres robots!!

Durant el mes de febrer ens van tornar a visitar els Bee-Bots, uns robots molt especial en forma d’abella!
En les primeres sessions vam poder conèixer quin era el seu funcionament, per a què servien els botons que tenien a l’esquena i quines decisions havíem de prendre perquè caminessin per on volíem. Les següents sessions vam començar a jugar i ens ho vam passar molt bé!
Aquests petits robots han permès que els nostres alumnes interactuïn inicialment amb el món de la robòtica. Mireu que bé ens ho vam passar!

Imatge de previsualització de YouTube
Imatge de previsualització de YouTube