Contes amb valors

En aquest llibre digital podeu trobar un exemple de diferents contes que es poden fer servir per treballar diversos valors.

http://hipolit2.xtec.cat/llibres/mosuna9_2497/llibre

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Una mà de contes

Internet és una font inesgotable de recursos que hem d’aprofitar.. Ens ajuda a fer activitats més atractives pels alumnes així que hem fet servir aquest vídeo del programa “Una mà de contes” per poder treballar diferents valors, la conversa, la comprensió,… Esperem que us agradi el conte!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9ht_rb7uP6Q&list=PL2B8DBDB6D4426B87&index=8&feature=plpp_video[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els tallers de cicle inicial

Ja hem acabat la primera ronda dels tallers d’aquest curs del cicle. Els tallers són variats i en la majoria es treballa l’art des d’un punt de vista diferent i amb una tècnica diferent. Aqui teniu un recull fotogràfic d’alguns dels resultats d’aquesta primera ronda. Ja veieu que tenim uns grans artistes!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-fORuyX3znA[/youtube]

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’ARBRE DELS DESITJOS

El Cicle Inicial ens hem encarregat de decorar una part del vestíbul de l’escola… Vam decidir fer entre tots l’arbre dels desitjos…

Vam dibuixar un arbre i vam dividir el dibuix en 4 parts igual, que cada classe va pintar i decorar a la seva manera sense saber com ho feien els altres. Al final ho vam ajuntar i vam penjar davant tot de “fulles de tardor” fetes pels nens i nenes d’una de les classes de primer.

En aquest arbre es recullen els desitjos dels nens i nenes de cicle inicial, uns desitjos que van escriure a l’inici de curs, els paperets estan enganxats a l’arbre i també altres desitjos que els pares, mares i mestres han anat enganxant.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Nuvolet blau…

Cada setmana dediquem una sessió a treballar el projecte de les emocions mitjançant l’activitat de La Meva Fada. Consisteix en què els nens i nenes es relaxin estirats al terra amb l’ajuda d’una música adient. Després la mestra va explicant una història que els nens i nenes han de visualitzar.

En la primera sessió visualitzen a la seva fada i després a cada sessió anem fent visualitzacions diverses.. Aquesta setmana em fet una titolada: “Nuvolet blau”, en la quals havien de visualitzar el seu propi núvol, que tenia la forma que ells volien, era com ells volien, cada nena imaginava el seu nuvolet blau. Després, els nens que volen, comparteixen allò que s’han imaginat i al final dibuixen el seu propi núvol i escriuen com s’han sentit….

Voleu provar? Jo ja ho he fet i aquest és el meu nuvolet blau….

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FULLES DE TARDOR

Fa uns dies vam anar d’excursió a Can Vinyers (un bosc del poble) per agafar fulles de la tardor. Els nens i nenes havien de buscar fulles d’alzina i de roure.
Prèviament vam treballar a la classe les seves característiques i amb el canó vam veure diferents fotos per poder observar quina forma teníen.
Un cop a la classe, avui hem anat a l’aula de ciències de l’escola i hem pogut observar amb una càmera binocular a la pantalla gran les fulles de prop i després els nens i nenes les han observat també individualment amb la lupa binocular, els hi ha encantat!
També hem treballat un poema de la Núria Albó “El roure i l’alzina”, que ens ha ajudat a conèixer que vol dir CADUCA i PERENNE.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La castanyera, la castanyera….

Com a tot arreu, aquesta setmana l’escola s’omple de tardor (i a més, el temps acompanya). I què és la tardor sense la nostra Castanyada?

Hem començat a parlar de la festa, a omplir la classe de castanyes, moniatos, i diversos fruits típics. A cicle inicial cada classe ha portat 3 tipus diferents de fruits típics de la tardor i els hem exposat al vestíbul.

I com no, parlarem de la castanyera, divendres farem la dansa de la castanyera, menjarem castanyes i ens ambientarem dintre de la festa, així que per començar hem vist a l’aula el conte de la castanyera…

 

Publicat dins de General | 2 comentaris

Els dies de la setmana

Un dels treballs que vam realitzar a principi de curs amb els nens i nens de la classe va ser repassar els dies de la setmana, i què millor que fer-ho d’una forma lúdica i divertida. Vam fer l’audició d’aquesta cançó, la vam cantar fent servir la versió instrumental.. La posem aquí per si ho voleu fer a casa també!

els dies de la setmana

Publicat dins de General | 1 comentari

Comencem bé

Ja portem més d’un mes de curs i podem dir que els nens i nenes de La Barata han agafat un ritme esplèndid!! S’han adaptat molt ràpid a tots els canvis que suposa el passar de p5 a 1r i estan treballant amb moltes ganes… Durant aquest trimestre hem començat a treballar el projecte de l’aula i de l’escola. Entre tots hem organitzat la nostra aula, hem vist que necessitàvem, com podiem col·locar tot el material, hem escollit delegats, càrrecs,… I també hem conegut una mica més la nostra escola, la gent que hi treballa, què fan exactament, i tot l’edifici que per ells és nou.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BENVINGUTS i BENVINGUDES

Benvinguts i benvingudes al bloc de la classe de La Barata!

Som la classe de 1r de l’Escola Torremeder de Matadepera i el nostre nom és el que dóna nom també al nostre bloc. La Barata és una masia situada en el terme de Matadepera, més concretament, en el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt.

Amb aquest bloc podreu veure tot el que treballem a l’aula cada dia, tant de mates, com de medi, de català, les estones de la meva fada (relaxació), sortides, activitats,…Esperem que us agradi!

Publicat dins de General | 3 comentaris