Jocs Olímpics

Hola esportistes!

Els Jocs Olímpics són la cita esportiva més important del món que se celebra cada 4 anys on tots els millors esportistes d’arreu del planeta es reuneixen per competir entre ells.

Per si no ho sabíeu, aquest estiu s’haurien d’haver celebrat els Jocs Olímpics al Japó, més concretament a la seva capital, Tòquio, però degut a la pandèmia s’han hagut d’ajornar fins l’estiu de l’any vinent. 

Què us sembla si nosaltres organitzem uns a Moià? Durant aquesta setmana us proposarem diferents reptes esportius per intentar guanyar l’or olímpic. Som-hi!

Dimarts 02/06/2020

TASCA 1: REPRESENTA LA TEVA BANDERA

El primer dia dels Jocs Olímpics sempre se celebra la Cerimònia d’Obertura on els esportistes desfilen tots junts representant el seu país darrere de l’abanderat, la persona que porta la bandera del país. Aquí podeu veure un exemple dels millors moments de la Cerimònia d’Obertura de Rio 2016

Ara agafeu un full en blanc, imagineu-vos i pinteu la bandera que voleu representar en aquestes Olimpíades. Recordeu que les banderes poden ser de qualsevol color i amb qualsevol forma (estrelles, cercles, línies…). 

                           

Quan la tingueu feta, podeu enganxar-la al pal d’una escombra i fer veure que sou els abanderats del vostre propi país, mentre aneu a llençar les escombraries, per exemple. Que corri la imaginació!

Dimecres 03/06/2020

TASCA 2: DIA DE PROVES ESPORTIVES

Avui ja sí que comencem amb les proves de les Olimpíades. Prepareu-vos!

1era PROVA. Salt de llargada: En quants salts pots anar del teu dormitori a la cuina?

Saltant sempre amb els peus junts, compta quants salts has de fer per arribar des del teu llit a la porta de la cuina. Tens tres intents per millorar les teves marques.

2na PROVA. Cursa de 100 metres. Quantes voltes pots fer en el teu passadís?

Busqueu el lloc més ampli o llarg de la vostra casa (jardí, passadís, habitació…) per poder córrer. Una vegada triat l’espai, heu de cronometreu-vos 1 minut i comptar quantes voltes heu pogut fer. En aquest cas, també teniu tres intents per millorar les voltes corregudes.

Dijous 04/06/2020

TASCA 3: SEGON DIA DE PROVES ESPORTIVES

Seguim amb el segon dia de proves. Força!

3era PROVA. Tennis: quants tocs pots fer sense que la pilota et caigui a terra?

Per aquesta prova necessitaríem una raqueta i una pilota de tennis, però ja sabem que és difícil tenir-ne una a casa. Per això, la substituirem per una paella de la cuina i un globus (també es pot utilitzar una bossa de plàstic ben lligada). Una vegada que tingueu el material a punt, comenceu a donar tocs amb la paella/raqueta i compteu a veure quants són el màxim al que podeu arribar. 

4ta PROVA. Bàsquet: quants tirs lliures pot encistellar amb la teva punteria?

Ara necessitem un cubell, galleda o similar i una pilota petita. Una vegada preparat el material, imagina’t una línia al terra i des d’allà has d’intentar encistellar la pilota en el cubell. Tens 10 llançaments i has d’intentar encistellar el màxim de tirs.

Divendres 05/06/2020

TASCA 4: TANCAMENT DELS JOCS OLÍMPICS

Avui és l’últim dia d’aquests Jocs Olímpics Moià 2020 i també el Dia Mundial del Medi Ambient. D’aquesta manera, avui el que farem és fer una única prova utilitzant material reciclat.

5ena PROVA. Bitlles: quantes en podeu llençar a terra?

Per aquesta prova necessitem bitlles i una pilota. Pel que fa a la pilota estaria bé una de petita i en relació a les bitlles les haurem de fer nosaltres mateixos amb material reciclat. Una vegada les tinguem preparades, haurem de pintar la puntuació a sobre d’elles o bé enganxar-les amb un paper.

A continuació us deixo algunes idees que podem fer servir com a bitlles.

  • Ampolla de plàstic o tetrabricks (aigua, llet, etc.)
  • Llauna de refresc
  • Rotllo de paper acabat
  • Got de plàstic reutilitzable

 

 

 

 

 

Quan les tinguem fetes, ara ja és moment de jugar-hi amb elles: podeu distribuir-les com vulgueu amb l’objectiu sempre de llençar-les totes al terra. Ens haurem de posar a una certa distància de les bitlles i llançar la pilota cap a elles. Totes les que caiguin seran comptades.