EL SENYOR LLETRES

 

UN BON DIA EN XOT I LA FURA, ELS GEGANTS DE L’ESCOLA, VAN ANAR AL MOLÍ NOU A BUSCAR BOLETS. VAN TROBAR CEPS, ROVELLONS, LLENEGUES, CAMA- GROCS, FREDOLICS I MOLTS MÉS.

QUAN TORNAVEN A L’ESCOLA AMB ELS CISTELLS BEN CARREGATS, VAN TROBAR PEL CAMÍ UN CARGOL UNA MICA ESTRANY, DIFERENT DE TOTS ELS ALTRES; TENIA LA CLOSCA EN FORMA DE LLIBRE I ELS ULLS MOLT GROSSOS.

LI VAN DEMANAR:

-COM ET DIUS?

EL CARGOL TAMBÉ SE’LS VA MIRAR ESTRANYAT, DOS PERSONATGES ALTÍSSIMS I VESTITS D’AQUELLA MANERA… AIXÍ QUE BEN INTRIGAT ELL TAMBÉ VA DEMANAR:

-QUI SOU VOSALTRES?

I LA FURA VA RESPONDRE:

-SOM ELS GEGANTS DE L’ESCOLA JOSEP ORRIOLS I ROCA, DE MOIÀ.-

-ELL ÉS EN XOT I JO SÓC LA FURA. NO TINGUIS POR DE LA NOSTRA ALÇADA. NO HAVÍEM VIST MAI UN CARGOL COM TU I MIRA QUE N’HEM VIST…

EN XOT SEGUIA MIRANT-SE’L AMB ELS ULLS BEN OBERTS, AIXÍ QUE EL CARGOL VA DECIDIR EXPLICAR QUI ERA.

-EM DIC SENYOR LLETRES. M’AGRADA MOLT LLEGIR, JA HO VEIEU, LA MEVA CLOSCA ÉS UN LLIBRE. ÉS MOLT IMPORTANT LLEGIR PERQUÈ AIXÍ LA GENT POT APRENDRE PARAULES NOVES, SABER NOUS CONEIXEMENTS, PRONUNCIAR BÉ, DIVERTIR-SE,…

EN XOT I LA FURA ESCOLTAVEN ATENTAMENT LES EXPLICACIONS D’AQUELL CARGOL TAN CURIÓS. VAN VEURE QUE SABIA MOLTES COSES SOBRE ELS LLIBRES I VAN PENSAR QUE PODRIA SER MOLT ÚTIL PER A L’ESCOLA. A MÉS COM QUE LA NOSTRA ESCOLA ÉS ESCOLA VERDA I ENS AGRADA MOLT LA NATURA, DE SEGUIDA VAN PENSAR QUE ELS PODRIA AJUDAR.

-VOLS VENIR A L’ESCOLA A ENSENYAR ALS NENS I NENES A LLEGIR I A ESTIMAR ELS LLIBRES? – VA DEMANAR-LI LA FURA. TENIM UNA BIBLIOTECA MOLT MACA, SEGUR QUE T’AGRADARÀ.

-SÍÍÍÍ ! – VA RESPONDRE DE SEGUIDA EL SENYOR LLETRES QUE JA ESTAVA CANSAT D’ARROSSEGAR-SE CADA DIA PEL MATEIX BOSC.

I DES D’AQUELL DIA TOTS ELS NENS I NENES QUE VULGUIN SENTIR HISTÒRIES DIVERTIDES PODEN ANAR A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA ON SEGUR QUE HI TROBARAN EL SENYOR LLETRES ESPERANT-LOS ENCANTAT I A PUNT D’EXPLICAR-LOS MILERS D’AVENTURES QUE HI HA ALLÀ.