Moviment maker a les aules del Raval

Xavier Rosell (@XavierRosell)

El projecte “Moviment maker a les aules del Raval” té la voluntat que l’alumnat de l’Institut Milà i Fontanals col·labori amb col.lectius i entitats de la zona. Es tracta d’un aprenentatge actiu, de reflexió sobre la pràctica, que pretén reforçar el sentiment de pertinença i l’arrelament al territori.

Volem impulsar la participació responsable i activa de l’alumnat de 2n d’ESO a través de situacions reals de la vida quotidiana, dins el concepte de ciutadania global, buscant el bé del conjunt de la societat.

L’alumnat del nostre centre visitarà les escoles de primària de la zona, entrevistarà l’alumnat i el professorat de 2n de primària i participarà a una sessió de treball a l’escola. Volem saber com juguen els nens, quins jocs i joguines fan servir a l’escola, quines dinàmiques de joc es potencien…

Una vegada recollida aquesta informació, l’alumnat de l’Institut ha de dissenyar i crear una proposta pròpia de joguines amb tecnologies de fabricació digital (impressió 3D i tall de vinil) per tal de tornar a l’escola de primària i dinamitzar una sessió de jocs amb els petits, a més de regalar al centre les joguines creades pensant en ells.