Scratching Pollock, Rothko i Miró

Mariona Niell (@art_udigital)
UdiGitalEdu-UdG, GironaEn aquest taller farem dues coses: programar i pintar. També estudiarem tres artistes: Pollock, Rothko i Miró. Estudiarem els processos creatius dels artistes i els programadors. Experimentarem l’espiral de l’aprenentatge creatiu mentre pintem i programem. Organitzarem el taller en 3 parts:

  1. Una introducció on explicarem perquè fem aquest taller i on descriurem breument el treball de Pollock, Rothko i Miró, prestant especial atenció a algunes de les seves pintures. Veurem perquè pinten, què busquen, i com veuen el món a través de les seves pintures.
  2. Després, passarem a l’acció i durant aproximadament 50 minuts, disposarem de temps per crear tal com si fóssim Pollock, Rothko i/o Miró, i ho farem pintant i programant. Portarem tot el material necessari: papers, pintures, teles, pinzells, i colors de manera que podrem experimentar el procés de creació dels artistes. Els participants del taller es posaran a la pell dels artistes i experimentaran la seva manera de fer i expressar-se a través de la pintura. Després, ens mourem als portàtils i imitarem el que han creat fins el moment, però aquest cop imaginant i creant un projecte de l’Scratch.
  3. Finalment, en la tercera part del taller, compartirem projectes, pintures i sensacions, i reflexionarem sobre les connexions entre l’art i la programació.

Requisits:

  • Els participants hauran de dur el seu portàtil amb següent programari instal·lat: Scratch offline edition.
  • Per estar més còmodes recomanem que portin una bata o camiseta vella.